Garnituri/ Retete fara Carne

Chifteluțe de linte roșie

chiftelute_de_linte_rosie

Cui nu-i plac chifteluțele să ridice mâna sus. Eu sunt convinsă că trebuie să fie și un tip de chiftele pe gustul tău. Poate chiftelele mari din carne sau chiftelele mici cu sos de roșii, chiftelele din cartofi sau legume. Poate preferi varianta lor clasică, prăjite așa cum le făcea bunica, sau poate varianta “modernă”, coapte în cuptor. Atât de multe posibilități de a combina legumele și carnea într-un preparat delicios.

Doar când mă gândesc acum la toate aceste preparate parcă îmi vine să las laptopul din mana și să mă duc în bucătărie. Cred că asta o să și fac 🙂

Chifteluțe de linte roșie

chiftelute_de_linte_rosie

Chifteluțe vegetale să fie. Unele cu linte roșie, pentru că am deja o pungă de linte în cămară. Fierbe foarte repede, așa că nu o să dureze mult să le fac. În funcție de tipul de linte pe care îl folosești o să difere și timpul de fierbere.

Cu ce am combinat lintea? Cu ceapă verde, morcovi, cartofi, pătrunjel, ouă și pesmet. Am avut grijă să nu fierb lintea prea mult ca să nu se transforme în piure, iar pentru morcovi și cartofi am folosit robotul de bucătărie ca nu-mi dau iar degețelele pe răzătoare. După ce am ras morcovul și cartoful am adăugat ceapa și pătrunjelul tocate mărunt, usturoiul, oul, pesmetul și lintea fiartă. Am mai amestecat totul foarte puțin și gata compoziția pentru chiftele.

Prăjite sau la cuptor? Poți alege ce variantă vrei pentru aceste chiftele. Eu le-am încercat pe amândouă. Dacă alegi să le prăjești, dă bilele mici din legume printr-un amestec de făină și pesmet și pune-le în tigaia încinsă în care ai pus foarte puțin ulei. Ele vor absorbi foarte mult ulei.

Dacă alegi varianta la cuptor, fă bile mici din această compoziție pe care le dai prin semințe de susan sau amestec de făină și pesmet sau le poți lăsa simple, fără niciun înveliș. Le pui pe hârtie de copt și le stropești ușor cu ulei (folosește un pulverizator). Coace-le la 200 C aproximativ 30 minute sau până când se rumenesc (la jumătatea timpul le poți întoarce).

Pentru culoare și gust servește-le alături de o salată de morcovi și pătrunjel.

Chifteluțe de linte roșie

Ingredients

  • 250 g linte roșie (eu am folosit linte Solaris)
  • 2 cepe verzi
  • pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare și piper după gust
  • Pentru modelat: semințe de susan sau făină și pesmet

Instructions

1

Pune lintea la fiert (după ce ai clătit-o cu apa rece), într-o oală cu apă care clocotește. Las-o să fiarbă, la foc mic, acoperită cu capac. Lintea roșie fierbe foarte repede, așa că ai grijă să nu se transforme în piure. După ce a fiert o pui într-o strecurătoare și o lași să se răcească.

2

Curăță, spală și dă pe răzătoarea mică morcovul și cartoful (sau folosește un robot de bucătărie).

3

Toacă mărunt ceapa, pătrunjelul, iar pentru usturoi folosește presa.

4

Pune într-un caston mare (sau în robot, dacă l-ai folosit să toci legumele): lintea, morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, oul și pesmetul. Asezonează cu sare, piper și amestecă-le. chiftelute de linte rosie

5

Formează bile micuțe din acest amestec de legume, dă-le prin semințe de susan sau prin faină și pesmet sau lasă-le simple. Pune-le pe hârtie de copt, într-o tavă. Coace-le la 200 C până se rumenesc, aproximativ 30 de minute. La jumătatea timpului le poți întoarce.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close