Gata in 30 minute

Zucchini cu sos teriyaki și orez

zucchini cu orez

Rapid, cu legume, cu orez … zucchini cu sos teriyaki și orez. Cred că am facut de trei ori într-o săptămână legume cu sos teriyaki. Vinete, dovlecei și ceapă sau vinete și carne de pui în același sos delicios. Lângă am pus orez fiert simplu sau cuscus. Ador aceste combinații și mesele pregătite în maxim 30 minute.

Ingredinte zucchini cu orez:
1 cană orez (o cană mică)
2 căni de apă
un praf de sare și piper

2- 3 zucchini mici (eu am avut unul destul de mare din care am îndepărtat miezul cu semințe)
1 ceapă mare roșie
1-2 linguri ulei
sos: un cățel de usturoi, sos de soia, sos teriyaki, miere, oțet balsamic de portocale, zeamă de lămâie.

Taie zucchini în bucăți potrivite, ceapa julien. Pune într-o tigaie uleiul și când acesta este încins pune bucățile de zucchini și sotează-le. La jumătatea timpului de gătire pune și ceapa. Nu găti foarte mult legumele, se vor inmuia și își pierd forma. Când acestea sunt gata adaugă sosul pe care îl pregătești separat adaugand ingredientele de mai sus după gust. Amestecă și închide focul.

Orezul se spala în 3 ape și se pune cu apa pe foc într-o oală cu sare și piper. Când acesta începe să fiarbă dă focul la minim și pune capac (nu ridica capacul în timp ce orezul fierbe). După 12 minute verifică orezul care trebuie să absoarbă tot lichidul și să formeze mici goluri/gropițe deasupra. Stinge focul, mai lasă-l cu capac 3-5 minute și aerează-l cu o furculiță.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply