“Cum se face o prajitura?
Pui trei linguri de untura
Si faina tot asa,
S-apoi faci o-nvartitura
Pana iese fum din ea…..”
Glumesc, evident. 🙂
Cu putina indemanare oricine poate sa faca aceasta prajitura cu mere, gris si lapte, prajitura rasturnata.
Prajitura rasturnata cu mere, insiropata bine cu lapte
Cantitatile de mai jos sunt pentru o tava mica (eu am ales sa o fac in forma rotunda de tort), dar ele pot fi modificate in functie de cantitatea pe care doresti sa o pregatesti.
Ingrediente:
- 3 oua
- 60 g zahar
- 50 g gris
- 500 ml lapte
- 125 g zahar
- scortisoara
- 2-3 mere
- 10 g unt
Curata si taie felii merele, dupa care le asezi in tava unsa cu unt. Presara deasupra scortisoara macinata.
Pune tava cu mere la cuptor pana se rumenesc. Separat, bate cu mixerul cele trei albusuri si adauga treptat 60 g de zahar. Dupa ce albusul este bine batut adauga galbenusurile si 50 g gris. Amestaca usor compozitia si toarn-o peste merele coapte. Pune din nou tava la cuptor.
Dupa ce este coapta (incerca blatul cu o scobitoare pe care nu mai ramane aluat) adauga cei 500 ml lapte (fierbinte) in care ai dizolvat 125 g zahar. Lasa tava in cuptorul inchis pana intra tot laptele in compozitie. Se rastoarna pe un platou dupa ce se raceste putin.
Prajitura este foarte buna rece.
4 Comments
Ama
January 31, 2018 at 2:37 pmCe simpla e! Foarte buna pentru copii.
Laura
January 31, 2018 at 4:13 pmIti multumesc Ama. Poti sa incerci si varianta fara mere :), este la fel de buna.
Diana Adeline Moldovan
October 26, 2020 at 1:34 pmCu ce se poate înlocui grisul pentru o variantă fără gluten? Mulțumesc frumos!
laura
October 26, 2020 at 6:53 pmBuna, nu cunosc foarte bine produsele fara gluten. Am vazut totusi ca exista si gris fara gluten, dar nu stiu daca merge in prajitura aceasta. Cu drag!