Dulciuri

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake_cu_ciocolata

Cheesecake cu ciocolată

Suntem la un pas de weekend. Îl așteptăm atât de mult. Îl planificăm întotdeauna din timp.

Întrebarea “Ce facem weekendul acesta?” este pe buzele noastre frecvent. Asta de parcă ar trebui să facem neapărat ceva. Dar trebuie, apoi simțim ca am pierdut timpul. Ne mai salvează weekendurile în care avem stabilite vacante sau vizite la părinți.

Găsim ceva de făcut în fiecare zi liberă pe care o avem. Și totuși, ne auzim destul de des spunând că nu avem timp, timp să ne odihnim, timp pentru pasiuni.

Așa au decurs lucrurile până în urmă cu ceva vreme. Urmau doua zile libere și nu știam ce să facem cu ele. Ce să mai planificăm?

“Am o idee: nimic!”

“Cum adică nimic?”

“Chiar așa, avem în față doua zile libere în care nu facem mare lucru. Ne odihnim, mâncăm ceva bun pregătit din timp ca să nu stăm în bucătărie, ne uitam la un film sau citim.  Nimic care să implice plecări, ore stabilite, grabă – pentru că noi întârziem invariabil, discuții cu copilul pentru ca el nu vrea asta, ci altceva.”

Zis și făcut. Zilele au trecut încet, timpul a fost prietenul nostru și ne-a ajutat să ne odihnim suficient.

Acum facem asta din când în când, este momentul nostru de respiro. Family time!

Am povestit asta pentru că urmează un astfel de weekend. Relaxare și cheesecake cu ciocolată, of course! 🙂

Cheesecake_cu_ciocolata

 

 

Cheesecake cu ciocolată

 

Ingrediente:

Blat biscuiți:

– 125 g biscuiți digestivi

– 10 g cacao

– 75 g unt

Crema:

– 800 g cremă de brânză

– 200 g zahăr

– 100 g smântână

– 100 g smântână pentru frișcă

– 350 g ciocolată Nestle Dessert Noir

– 30 g cacao

– un praf de sare

– 15 ml lichior de portocale

– 4 ouă

Cum să procedezi:

  1. Încălzește cuptorul la 175 C. Învelește foarte bine exteriorul unei forme pentru tort (cu margine detașabilă, diametru 22 cm) cu folie de aluminiu. Cheesecake-ul se coace într-o tavă mai mare cu apă și e bine să folosești 2-3 folii de aluminiu ca să nu intre apă în el.
  2. Unge forma de tort cu foarte putin ulei. Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie și adaugă peste ei untul topit și cacaua. Pune acest amestec în forma de tort, aplatizează-l și pune forma de tort într-o tava mai mare și putin adâncă. Pune blatul de biscuiți la cuptor timp de 8-10 minute.
  3. Topește ciocolata într-un bol de sticlă, deasupra unui vas cu apă pus la foc mic.
  4. Într-un bol amestecă crema de brânză, zahărul, smântâna și smântâna pentru frișcă și mixează 4-5 minute (mixerul la viteză mică). Peste crema de brânză adaugă ciocolata topită, cacaua, lichiorul și praful de sare. Apoi adaugă câte un ou și mixează la viteză mică până se încorporează.
  5. Pune crema de brânză peste blatul de biscuiți. În tava mare, pe lângă forma de tort, toarnă puțină apă fierbinte (cât să nu depășească folia de aluminiu). Dă tava la cuptor (la 165 C) pentru aproximativ 90-100 minute.
  6. După ce l-ai scos din cuptor, lasă-l în tava cu apă până se răcește apa. Scoate cheesecake-ul din tava cu apă, îndepărtează-i folia de aluminiu și lasă-l sa se răcească complet. Pune-l la frigider, acoperit, minim 8 ore (sau peste noapte). Abia apoi îl desprinzi ușor cu un cuțit și scoți marginea formei de tort. Lăsă-l pe baza formei, aceasta se poate transfera ușor pe suportul de tort.

Cheesecake_cu_ciocolata

 

Decorează tortul cu fructe proaspete.

 

 

Cheesecake_cu_ciocolata

 

 

Dacă vrei să rămâi aproape de blogul Masa In Familie, te invit să mă urmărești și pe pagina de Facebook sau Instagram

Îți mulțumesc!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply