Dulciuri/ Jurnal de Familie

Pască cu mascarpone, pască fără aluat dospit

pasca cu mascarpone pasca fara aluat

Îi spun pască chiar dacă nu este făcută cu brânză, urdă sau aluat dospit. Poate să fie chiar cheesecake, unul făcut cu mascarpone. Anul acesta, de Sărbători, schimbăm tradiționala pască cu acest desert, pască cu mascarpone, pască fără aluat dospit.

Pască cu mascarpone, pască fără aluat dospit

pasca cu mascarpoine

Baza este făcută cu un aluat simplu de tartă, dar poate să fie înlocuit cu un blat de biscuiți și unt sau chiar fără aluat, pască fără aluat.

Aluatul se face atât de ușor în robotul de bucătărie. Mixez faina, untul, apa și adun aluatul sfărâmicios în folie alimentară. Îl las o jumătate de oră la rece.

Pentru aceasta pască am folosit o tavă de tort (20 cm) cu margine detașabilă, dar poți coace pasca în orice altă formă. Ține cont de dimensiune și de cantitățile folosite.

pasca marcarpone

Întind aluatul de tartă pe folie alimentară sau pe hârtie de copt. Așa o să pot să pun foaia de aluat mai ușor în tavă (unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt).

Cât timp aluatul stă la rece pot să fac amestecul cremos cu mascarpone. Încep cu separarea albușurilor de gălbenuș. Într-un bol pun albușurile și încep să le bat cu mixerul. Adaug treptat zahărul. Când albușurile sunt spumă adaug gălbenușurile și amestec ușor compoziția. La sfârșit adaug coaja și zeama de lămâie și crema mascarpone. Amestec compoziția și o torn peste aluatul de tartă.

Urmează momentul cel mai ușor, coacerea. Pun tava în cuptorul preîncălzit la 175 C. O las aproximativ 60 minute și închid cuptorul fără să scot pasca afară. O las să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă.

pasca fara aluat

Pasca o să crească destul de mult în cuptor. Când o să se răcească o să se mai lase, dar e normal. Compoziția nu are praf de copt și conține cremă mascarpone. Dar chiar și așa este aerata și delicioasă. Cu gust de prăjitură cu brânză, pască, cheesecake sau, cel mai bine spus, o combinație super bună între aceste preparate.

Desert din categoria ” easy to do”. Îl încerci, nu-i așa?

xoxo,

Laura

pasca cu aluat tarta
pasca
mascarpone

Pasca cu mascarpone, pasca fara aluat dospit

Ingredients

 • Aluat:
 • 200 g făină
 • 100 g unt
 • 80 ml apă
 • Cremă:
 • 500 g mascarpone (eu am folosit mascarpone Delaco)
 • 4 ouă
 • 150 g zahăr pudră
 • 1 lămâie
 • 1 plic zahăr vanilat
 • 2 linguri făină

Instructions

1

Aluatul: pune în robotul de bucătărie făina și untul. Amestecă până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă apa și amestecă. Adună aluatul în folie alimentară și presează-l ca să îl pregătești pentru a fi întins. Lasă aluatul în folie la frigider o jumătate de oră. Întinde aluatul într-o foaie subțire (eu l-am întins pe folia alimentară ca să fie mai ușor de transferat în tavă). Tava de tort cu margine detașabilă trebuie tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Pune foaia de aluat în tavă și las-o până amesteci crema.

2

Crema: Separă albușurile și mixează până devin spumă. Adaugă zahărul treptat. Când ajung spumă adaugă gălbenușurile, coaja și zeama de lămâie, crema mascarpone și cele două linguri de făină (adaugă crema mascarpone treptat și amestecă ușor cu mixerul).

3

Pune crema în tava tapetată cu aluat și dă tava la cuptor, la 175 C, timp de o oră. Lasă tava cu pască să se răcească în cuptor, cu ușa cuptorului întredeschisă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply