Gustare, mic dejun și pachețelul de școală al copilului. Toate le-am rezolvat cu aceste cornuri de casă cu brânză telemea de capră. O gustare sărată, pufoasă și delicioasă. Ba chiar le-am folosit pentru sandvișuri, aveau deja branză așa că am mai pus câteva felii de carne și legume.
Aș putea să spun ca se mențin proaspete mai multe zile dacă le pastrezi într-o pungă, dar la noi nu au rezistat mai mult de două zile. Este adevarat ca nu am frământat multe, am folosit o jumatate de kilogram de făină din care au ieșit 25 cornuri medii.
Cornuri de casă cu brânză telemea
Ingrediente:
- 550 g făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 350 ml apă călduță
- 50 ml ulei
- 2 gălbenușuri
- plus făină pentru blatul de lucru
- umplutură: 200 g brânză telemea de capră Delaco, 1 ou
- 30 g unt topit
- 1 ou pentru uns cornurile
- Pune drojdia, zahărul și apa călduță într-un vas, amestecă și lasă-l 10 minute.
- Amestecă făina cu sarea, apa cu drojdie, uleiul și gălbenușurile și frământă 10 minute. Eu le-am frământat la mixer. Tips: nu rămâne blocat în cantitățile de făină si apă. Dacă aluatul este prea tare sau prea moale mai adaugă 1-2 linguri făină sau apă.
- Lasă aluatul la dospit în bolul acoperit cu un prosop de bucătărie (până își dublează volumul).
- Împarte aluatul în două. Întinde fiecare bilă de aluat in formă de cerc, subțire de 1-1,5 cm. Unge aluatul cu unt topit și taie-l în formă de triunghiuri (ca pe o pizza, în 12 bucăti).
- Zdrobește brânza și adaugă un ou. Amestecă bine.
- Pune pe fiecare triunghi de aluat câte o linguriță din amestecul de brânză. Rulează fiecare triunghi de aluat de la bază catre vârf și formează cornurile.
- Lasă cornurile in tavă pe hartie de copt, acoperite cu un prosop de bucătărie, încă 30 minute.
- Coace cornurile unse cu ou bătut la 180 C, până se rumenesc.
Te aștept și pe Instagram – Masa in Familie cu rețeta în imagini pas cu pas.
xoxo,
Laura
No Comments