Gata in 30 minute/ Gustari

Guacamole cu brânză cottage

crema de avocado cu branza

Mâncăm sau nu atunci când ne uităm la un film? Poate nu întotdeauna, dar un bol de floricele este bine-venit. Alternativa mea la acel bol de floricele din porumb ar fi această gustare fresh. Guacamole cu brânză cottage și chipsuri ușor picante din lipii. Mai tăiem câteva bastonașe de legume și gustarea mea de film se poate transforma ușor într-o cină rapidă.

La noi în casă găsești mai tot timpul avocado, are un mic fan printre noi. Cel mai des îl pregătim simplu cu lămâie și ulei de măsline pe felii de pâine sau crackerși. Dacă avem mai mult timp facem bruschete cu avocado, ouă poșate și legume, salate cu avocado sau chiar și paste cu sos de avocado.  Acum l-am pus în această cremă delicioasă cu brânză cottage light, roșii și ceapă roșie.

Guacamole cu brânză cottage

guacamole cu branza cottage

Ingrediente:

Pasează miezul de avocado cu o furculiță și amestecă-l cu brânzica cottage, sare, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Toacă mărunt ceapa roșie și roșiile cherry. Amestecă toate ingredientele și servește crema de avocado imediat ce ai pregătit-o.

Pentru ca gustarea să fie completă mai ai nevoie de chipsuri din lipii, bastonașe de ardei și castraveți.

Chipsurile din lipii se fac foarte ușor. Condimentează 1-2 linguri de ulei cu sare și orice alt ingredient îți place (eu am pus condimente pentru salată și mix iute) și apoi unge lipiile cu acest ulei condimentat, nu mult, un strop. Tăiem lipiile și le punem pe hârtie de copt într-o tavă. Pune tava la cuptor și stai cu ochii pe ele, se pot arde foarte repede, le lăsăm cât să se rumenească puțin, să devină crocante.

guacamole cu branza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply