Dulciuri/ Gustari

Clătite cu cremă de brânză, miere și afine

Clatite cu crema de branza, miere si afine

Yum, yum! Clătite cu cremă de brânză, miere și afine. Desertul nostru din această duminică.

Clasicele clătite pot fi un desert special dacă te joci puțin cu umplutura lor. Înlocuim dulceața sau gemul cu o cremă de brânză dulce făcută cât se poate de ușor din ingrediente simple. Cremă de brânză fină, o linguriță sau două de miere, după gust și câteva fructe proaspete. Astăzi punem afine. Sunt pline de savoare și în această perioadă se găsesc foarte ușor în market sau la piață.

Clatite cu crema de branza

Mai poți adăuga câteva frunzulițe de mentă, pentru decor, dar și pentru gust. Decorăm cu fructe și miere. Desigur că decorul îmbunătățește gustul, nu doar face mâncarea arătoasă. Mâncarea trebuie să fie și frumoasă, și gustoasă.

Dacă crema se face atât de ușor, vreau să fac și clătitele rapid. Eu fac de obicei maxim 10 clătite, cât să nu mă plictisesc lângă aragaz, dar și suficiente pentru trei persoane. O tigaie bună te ajută să nu te enervezi, clătitele se fac mult mai repede dacă nu se lipesc, nu-i așa?

Să trecem la treabă, să facem un desert delicios din clătite.

Clătite cu cremă de brânză, miere și afine

clatite cu crema de btranza dulce

Ingrediente clătite:

  • 1 ou
  • 1 linguriță de zahăr
  • un praf de sare
  • 15 ml ulei
  • 200 ml apă carbogazoasă
  • 250 ml apă plată
  • 170 g făină

Ingrediente umplutură:

  • 140 g cremă de brânză pufoasă Delaco
  • 1 lingurița miere ( sau două dacă le dorești mai dulci)
  • 1 -2 lingurițe lichior de portocale (sau orice altă aromă)
  • câteva afine

În plus, pentru decor, afine, miere și mentă.

Cum se fac clătitele:

  1. Bate oul cu zahărul, sarea și uleiul.
  2. Adaugă faina și treptat apa plată și apa carbogazoasă. Cu un tel amestecați bine să nu facă cocoloașe.
  3. Lasă aluatul de clătite să se odihnească 5 minute. Poți începe acum să le coci într-o tigaie antiaderentă pe care o ungi cu o picătură / două de ulei doar înainte de prima clătită.
  4. Dacă observi că se întinde greu aluatul în tigaie mai poți adăuga în compoziție o lingură sau două de apă.
  5. Folosește un polonic pentru a întinde aluatul în tigaie. În mâna dreaptă ține polonicul cu aluat și în mâna stângă tigaia pe care o rotești în timp ce torni treptat aluatul, pentru a obține clătite cât mai subțiri.
  6. Se coc pe fiecare parte timp de 1-2 minute.

Din acest aluat vei face 9-10 clătite, dacă folosești o tigaie de 25 cm.

Clatite cu afine

Crema și aranjarea clătitelor cu cremă de brânză, miere și afine:

Pune crema de brânză într-un castron. Adaugă mierea și aromele, amestecă. Pune crema în fiecare clătită, câteva afine și împachetează-le frumos. Deasupra mai pune afine, miere și frunze de mentă.

Cu poftă mare, la masă!

Laura

Clatite cu branza dulce

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply