Garnituri/ Retete fara Carne

Cartofi copți și unt aromat cu verdețuri și lămâie

cartofi copti unt aromat cu verdeata

Cu proviziile de legume de săptămâna trecută am încercat să gătim în fiecare zi altceva. Am ajuns și la cartofi, iar eu mi-am adus aminte că nu am mai făcut de ceva vreme cartofi copți. Cartofi copți delicioși și unt aromat cu verdețuri și lămâie. Aș mai fi pus în titlu și brânză telemea, dar stricam surpriza din rețetă. 😀 Zis și făcut.

Am gătit împreuna cu Bi și chiar am filmat această rețetă pe care o găsiți pe contul nostru de Instagram, Masa in Familie. A fost amuzant tot procesul și bineînțeles că masa a ieșit foarte delicioasă pentru că a fost gătită de #minichef.

cartofi copti cu unt aromat cu verdeturi si lamaie

Dacă mini chef a gătit, este destul de clar că rețeta este simplă, nu? Am început cu câțiva cartofi, nici prea mari, nici prea mici. I-am spălat bine și i-am înțepat ușor cu o furculiță, din loc în loc. Am condimentat cartofii cu ulei și sare atât cât să fie înveliți peste tot într-o peliculă fină de ulei sărat. Așa frumos pregătiți i-am pus în cuptor la 210 C , iar după 45 minute au fost perfect moi. Cu cât sunt mai mari cu atât timpul de coacere este mai mare.

Sfatul meu este sa alegi cartofi mici spre potriviți și de aceeași mărime, astfel vor fi gata în același timp.

Unt aromat cu verdețuri și lămâie

Cât timp au stat cartofii în cuptor, am pregătit untul aromat. Am lăsat untul la temperatura camerei ca să fie ușor de amestecat și am adăugat toate plantele verzi pe care le-am avut în balcon. Busuioc, pătrunjel, chives, mentă, cimbru, coaja și zeamă de lămâie. Toate tocate mărunt și folosite în cantitatea dorită, o să spun ‘după gust”, fără cantități exacte.

Ca sa testezi untul aromat poți să ungi o felie de pâine și să o savurezi în timp ce aștepți să fie gata cartofii. Noi așa am făcut. 😛

Untul aromat se poate păstra la frigider într-un borcănel sau îl poți pune într-o folie alimentară și să-l rulezi.

unt aromat cu verdeturi si lamaie

La ce mai poți folosi acest unt aromat cu verdețuri și lămâie:

 • friptură – adaugă un cub de unt aromat la fiecare porție de friptură.
 • paste – simple sau cu orice sos, un cub de unt aromat pus deasupra pastelor în farfurie, delicios.
 • legume la grătar- pune untul peste legume imediat ce le-ai luat de pe grătar, yummy.

Cartofi copți și unt aromat cu verdețuri și lămâie

Unt aromat cu verdețuri și lămâie

 • 100 g unt Elle & Vire
 • busuioc, cimbru, mentă, chives, pătrunjel
 • coajă și zeamă de lămâie
 • sare și piper

Cartofi copti

 • 6 -7 cartofi
 • sare și un strop de ulei
 • brânză telemea
 1. Spală bine cartofii și lasă-i să sa usuce. Înțeapă cartofii cu furculița, din loc în loc.
 2. Amestecă cartofii cu ulei și sare și pune-i la copt la 200-210 C. Se lasă la cuptor până când sunt moi și intră ușor furculița în ei.
 3. Toacă mărunt verdețurile, în ce cantități vrei. Pune peste untul moale: verdeața tocată mărunt, sare, piper și foarte puțină zeamă și coajă de lămâie. Amestecă.
 4. Când sunt gata cartofii, îi tai pe mijloc până la jumătate. Pune în fiecare câte un cub de unt aromat și brânză telemea. Presară deasupra pătrunjel și busuioc

xoxo,

Laura si Bi

cartofi copti si unt aromat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply