Pizza – my favorite.
Si, daaaa, framantam chiar si aluatul pentru blat. Ai nevoie doar de un mixer bun (cu palete pentru aluat) care sa te scuteasca de framantat si de o tava speciala pentru pizza. Vei vedea ca timpul de preparare este mai mic decat daca astepti delivery guy 🙂
Pizza cu prosciutto si masline
Pizza cu prosciutto si masline
Ingredients
- • 500g faina
- • 25g drojdie proaspata
- • 1/2 lingurita sare
- • 1 lingurita zahar
- • 50 ml ulei
- • 330 ml apa calduta
Instructions
Amesteca drojdia, zaharul si putina apa calduta. Lasa acest ametec la dospit, aproximativ 7 minute (intr-un loc calduros).
Adauga peste acest amestec faina, sarea si incepe sa mixazi aluatul adaugand treptat apa calduta (aluatul nu trebuie sa fie vartos).
La sfarsit pune uleiul si mai mixeaza aluatul pana se desprinde de pe bol. Lasa-l la dospit.
Intinde blatul de pizza de grosimea dorita.
Adauga ketchup (eu am pus unul facut in casa) si ingredientele dorite deasupra (eu am pus masline, prosciutto, rosii si mozzarella)
Se coace la 210-215 C, incalzire inferioara si ventilatie (pentru cuptoarele care au aceste functii), pana se rumeneste frumos.
Notes
Catitatile de mai sus sunt pentru 3-4 pizza in functie de grosimea blatului dorit, pentru o tava cu diametrul de 30 cm.
4 Comments
Ama
February 24, 2016 at 10:20 amFoarte buna reteta pentru blatul de pizza. Am facut pentru prima data blat de pizza si mi-a iesit minunat: crocant atat cat trebuie, a fost usor de intins. Delicios!
Laura-Masa in Familie
February 25, 2016 at 10:32 amMa bucur ca ai reusit, sper sa mai incerci si alte retete! 🙂
Cristi
October 20, 2018 at 7:35 amBuna, am observat ca la reteta de pizza margherita aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul iar la reteta asta nu mentionezi ca trebuie lasat la dospit. Cum e mai bine de facut rapid fara dospire ca aici sau cu dospire ca la margherita. Multumesc
laura
October 20, 2018 at 7:46 amBuna, aluatul trebuie lasat la dospit pana isi dubleaza volumul, chiar daca aluatul este unul framantat sau neframantat 🙂 Cu drag si iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra pasului cu dospirea din aceasta reteta!