Pizza/Paste

Pizza cu prosciutto si masline

pizza_cu_prosciuto_si_masline

Pizza – my favorite.

Si, daaaa, framantam chiar si aluatul pentru blat. Ai nevoie doar de un mixer bun (cu palete pentru aluat) care sa te scuteasca de framantat si de o tava speciala pentru pizza. Vei vedea ca timpul de preparare este mai mic decat daca astepti delivery guy 🙂

Pizza cu prosciutto si masline

pizza_aluat

 

 

Pizza cu prosciutto si masline

Ingredients

  • • 500g faina
  • • 25g drojdie proaspata
  • • 1/2 lingurita sare
  • • 1 lingurita zahar
  • • 50 ml ulei
  • • 330 ml apa calduta

Instructions

1

Amesteca drojdia, zaharul si putina apa calduta. Lasa acest ametec la dospit, aproximativ 7 minute (intr-un loc calduros).

2

Adauga peste acest amestec faina, sarea si incepe sa mixazi aluatul adaugand treptat apa calduta (aluatul nu trebuie sa fie vartos).

3

La sfarsit pune uleiul si mai mixeaza aluatul pana se desprinde de pe bol. Lasa-l la dospit.

4

Intinde blatul de pizza de grosimea dorita.

5

Adauga ketchup (eu am pus unul facut in casa) si ingredientele dorite deasupra (eu am pus masline, prosciutto, rosii si mozzarella)

6

Se coace la 210-215 C, incalzire inferioara si ventilatie (pentru cuptoarele care au aceste functii), pana se rumeneste frumos.

Notes

Catitatile de mai sus sunt pentru 3-4 pizza in functie de grosimea blatului dorit, pentru o tava cu diametrul de 30 cm.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Ama
    February 24, 2016 at 10:20 am

    Foarte buna reteta pentru blatul de pizza. Am facut pentru prima data blat de pizza si mi-a iesit minunat: crocant atat cat trebuie, a fost usor de intins. Delicios!

  • Reply
    Cristi
    October 20, 2018 at 7:35 am

    Buna, am observat ca la reteta de pizza margherita aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul iar la reteta asta nu mentionezi ca trebuie lasat la dospit. Cum e mai bine de facut rapid fara dospire ca aici sau cu dospire ca la margherita. Multumesc

    • Reply
      laura
      October 20, 2018 at 7:46 am

      Buna, aluatul trebuie lasat la dospit pana isi dubleaza volumul, chiar daca aluatul este unul framantat sau neframantat 🙂 Cu drag si iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra pasului cu dospirea din aceasta reteta!

    Leave a Reply