Trei gustări diferite dintr-un singur preparat: Pate de linte roșie | Pate vegetal
Îți spuneam zilele trecute că noi gătim la dublu. Eu cu dieta mea și cu preparatele mele și restul familiei cu preferințele lor. Cam greu, nu-i așa?
Încerc, însă, să avem și preparate comune, iar acele zile sunt mult mai ușoare. Gătesc mai puțin și nu risc să mă abat de la drumul meu, tentațiile fiind mari și la tot pasul.
Din categoria ‘la comun’ face parte și pateul de linte roșie. Am făcut foarte puțin, din păcate. O să vezi asta și în cantitățile din rețetă. Îți recomand să le dublezi.
Pate de linte roșie
Un singur preparat și trei modalități de prezentare și servire:
1. Bruschete: întinde pateul pe felii de pâine prăjită și decorează-le cu legume proaspete (ex: castraveți sau cateva frunzulițe de pătrunjel).
2. Sandvici fresh: un sandvici făcut din lipii, pate de linte și legume proaspete.
3. Sos pentru bastonașe de legume: servește pateul de linte într-un bol cu bastonașe de castraveți, ardei sau apio.
Pate de linte roșie
Ingredients
- 100 g linte roșie
- 1 morcov mic
- 1 ceapă mică
- 1/4 linguriță turmeric
- sare, piper
- zeama de la 1/2 lămâie
- 30 ml ulei de masline
Instructions
Curată, spală, taie mărunt legumele (ceapa și morcovul) și pune-le la fiert.
Spală lintea în câteva ape. Când legumele au început să fiarbă, adaugă lintea.
Lasă oala acoperită cu un capac, la foc mic, până când lintea este fiartă.
Scurge lintea și legumele printr-o sită și păstrează o parte din apă.
Pune amestecul de linte fiartă și legume într-un blender, adaugă condimentele, zeama de lămâie, uleiul și mixează până obții o pastă fină. Mai poți adăuga din apa în care ai fiert lintea până la consistența pe care o dorești.
No Comments