Nu am înroșit multe ouă anul acesta, dar chiar și așa tot au mai rămas câteva pe care le-am aranjat astăzi într-un preparat drăguț și bun. Ouă umplute cu cremă de brânză și salată din legume verzi.
Am dorit să le împrospătez puțin și să le mâncăm cu legume. Așa că am început cu salata pe care am aranjat-o puțin în farfurie. Spanac proaspăt sau baby spanac, castraveți și ceapă verde.
Apoi am inclus legumele verzi și în umplutura pentru ouă. Castraveți tocați mărunt, ceapă verde tăiată fin pentru crema de brânză cu care voi umple aceste jumătăți de ou.
Cum am făcut crema pentru umplutură. Cu gălbenuș de ou, cremă de brânză cu hrean de la Delaco, un vârf de cuțit de muștar și un strop de zeamă de lămâie.
Amestec bine compoziția și pun legumele verzi tocate mărunt: castraveți, ceapă verde și pătrunjel.
Ca să umplu jumătățile de ou cu cremă folosesc un poș. Dar se pot umple și cu o lingură. Așez ouăle în farfurie peste legumele verzi și sunt gata să chem familia la o mică gustare.
Ouă umplute cu cremă de brânză

Ingrediente:
- 3 ouă
- 75 g cremă de brânză cu hrean (eu am folosit cremă de brânză cu hrean Delaco)
- 1 fir ceapă verde
- 1 bucată mică de castravete
- câteva fire de pătrunjel
- 1/4 linguriță muștar
- zeamă de lămâie și sare
- Salată (baza pentru ouă umplute) spanac verde, castraveți, ceapă verde
Cum să faci ouă umplute cu crema de brânză:
- Fierbe ouăle tari (4-5 minute) sau folosește ouă roșii rămase de la masa de Paște.
- Curăță și taie ouăle în jumătate.
- Amestecă gălbenușul cu crema de brânză, muștarul, sare și un strop de zeamă de lămâie. Adaugă ceapa verde, pătrunjelul și castravetele tocate mărunt.
- Umple ouăle cu această cremă de brânză.
- Aranjează ouăle umplute pe un pat de salată din spanac verde, castraveți și ceapă verde.


xoxo,
Laura
No Comments