Ruladă cu cremă de brânză și căpșune

Desert de sezon: Ruladă cu cremă de brânză și căpșune

Așa îmi zboară gândul la mâncare! O fi de la dietă? Nu mai contează de la ce e, oricum e de bine, multe idei și multe preparate de încercat.

Da, sunt la dietă de ceva vreme. Dar restul familiei nu este, deci gătim la dublu. Astăzi preparăm un desert cu căpșune. Suntem în sezonul lor și nu aveam cum să ratez ocazia unui preparat făcut cu aceste fructe minunate.

Mă gândesc la căpșune și la ce aș putea face cu ele. Imagini multe se derulează în capul meu. Mă opresc, totuși, la una: ruladă cu cremă de brânză și căpșune. Mi-am imaginat imediat cum ar fi gustul ei: blat, cremă de brânză și căpșuni. Sună bine, zic.

Blatul pufos, crema fină de brânză, frișcă și unt alături de prospețimea căpșunelor sunt tot ce ți-ai dori de la un desert.

Ruladă cu cremă de brânză și căpșune

rulada_cu_crema_de_branza_si_capsune

 

TIPS:

  • Dacă folosești căpșune foarte zemoase, taie-le mărunt și  lasă-le la scurs într-o sită înainte să le adaugi în crema de brânză.
  • Dacă crema este prea moale după ce ai adăugat căpșunele, înainte să o pui pe pandișpanul pentru ruladă o mai poți lăsa la frigider 1 sau 2 ore, ca să se întărească.
  • Dacă nu vrei sa adaugi căpșunele în cremă, poți pune căpșunele tocate deasupra blatului uns cu cremă și mai apoi să rulezi desertul.

 

rulada_cu_crema_de_branza_si_capsune

 

Ruladă cu cremă de brânză și căpșune

Prep Time: 20 mins
Cook Time: 15 mins

Ingrediente:

  • BLAT:
  • 5 ouă
  • 30 ml ulei
  • 45 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 15 ml zeamă de lămâie
  • vanilie și un praf de sare
  • 100 g făină
  • 30 g amidon din porumb
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA:
  • 100 g unt 80%
  • 200 ml smântână pentru friscă
  • 200 g cremă de brânză (Philadelphia)
  • 70 g zahăr pudră
  • 250 g căpsune
  • DECOR: zahăr pudră și căpșune

Cum să procedezi:

  1. BLATUL: Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Peste gălbenușuri pune uleiul, laptele, extractul de vanilie, zeama de lămâie și 2/3 din cantitatea de zahăr specificată la ingrediente pentru blat. Amesteca-le. Separat, bate albușurile cu mixerul și când ajung spumoase adaugă restul de zahăr (1/3 din cantitatea de zahăr specificată la ingredientele pentru blat). Continuă să bați albușurile foarte bine (te oprești atunci când ai curajul sa întorci castronul ca să verifici dacă albușul bătut spumă nu cade din el). Într-un alt bol amesteci ingredientele uscate: faina, amidonul și praful de copt. Peste albușuri adaugă amestecul de galbenușuri și amestecă ușor cu o paleta, de jos în sus, până se încorporează. Apoi adaugi amestecul de ingrediente uscate și amesteci la fel, ușor, de jos în sus. Aceasta compoziție de blat o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o uniformizezi și o coci la 180 C, timp de 15 minute (sau până când se rumenește ușor). Când o scoți din cuptor, o lași să se răcească aproximativ 5 minute și o răstorni pe o altă hârtie de copt. Îndepărtezi hârtia de copt pe care a stat în cuptor și rulezi pandișpanul cu tot cu hârtia de copt pe care l-ai reașezat. Așa rulat, îl lași să se răcească complet.
  2. CREMA: Pune untul într-un castron și jumătate din cantitatea de zahăr pudră (untul să fie la temperatura camerei). Mixează-l câteva minute, apoi adaugă crema de brânză și amestecă până se încorporează. Separat, într-un alt bol, pune smântâna pentru frișcă (să fie rece, de la frigider) și mixează începând de la viteză mică, iar mai apoi spre viteză mare. Peste smântâna de frișcă adaugă restul de zahăr pudră și mixează în continuare, până obții frișca. Acum unește cele doua compoziții: crema de brânză, unt și frișca, amestecându-le ușor.
  3. ASAMBLAREA DESERTULUI (varianta 1): Toacă mărunt căpșunele și lasă-le puțin la scurs într-o sită. Apoi le adaugi în crema de brânză și omogenizezi crema. Desfaci foaia de ruladă, întinzi crema și rulezi ușor desertul. VEZI și 'TIPS' de mai sus!
  4. ASAMBLAREA DESERTULUI (varianta 2): Toacă mărunt căpșunele și lasă-le puțin la scurs într-o sită. Desfaci foaia de ruladă, întinzi crema, adaugi căpșunele tăiate și rulezi ușor desertul. VEZI și 'TIPS' de mai sus!
  5. DECOR: zahăr pudră și căpșune
rulada cu crema de branza si capsune
rulada cu crema de branza si capsune

No Replies to "Ruladă cu cremă de brânză și căpșune"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Close