Clătite dulci sau sărate? Dacă facem clătite dulci ne gândim la un desert cu ciocolată și poate fructe, dar dacă alegem clătitele sărate atunci putem să le asociem cu o salată verde pentru masa de prânz sau cină. Clătite cu ciuperci și cașcaval la cuptor, o variantă simplă cu ingrediente puține, dar aromate.
Ingrediente clătite:
- 1 ou
- un praf de sare
- 15 ml ulei
- 200 ml lapte
- 250 ml apă
- 170 g făină
Ingrediente umplutură (pentru 5-6 clătite):
- 200 g cașcaval Sofia Delaco
- 500 g ciuperci
- 2-3 linguri ulei
- 2 fire ceapă verde
- pătrunjel, sare, piper, zeamă de lămâie
- Bate oul cu sare și uleiul. Adaugă făina și treptat laptele și apa. Cu un tel amestecați bine să nu facă cocoloașe.
- Lasă aluatul de clătite să se odihnească 5 minute. Poți începe acum să le coci într-o tigaie antiaderentă pe care o ungi cu o picătură de ulei.
- Dacă observi că se întinde greu aluatul în tigaie mai poți adăuga în compoziție o lingură sau două de apă.
- Folosește un polonic pentru a întinde aluatul în tigaie. În mâna dreaptă ține polonicul cu aluat și în mâna stângă tigaia pe care o rotești în timp ce torni treptat aluatul, pentru a obține clătite cât mai subțiri. Se coc pe fiecare parte timp de 1-2 minute.
- Sotează ciupercile tăiate împreună cu ceapa verde în foarte puțin ulei (până rămân fără apă). Condimentează cu sare, piper, zeamă de lămâie și la sfârșit pune pătrunjelul.
- Umple clătitele cu ciuperci, cașcaval ras și pune-le într-o tavă. Presară cașcaval și deasupra și pune tava la cuptor câteva minute, până când se rumenesc.
enjoy,
Laura
No Comments