Paste cacio e pepe sună a ceva complicat, dar este vorba despre cea mai simplă rețetă de paste. Paste cu brânză și piper. In mod normal are doar trei ingrediente: paste, brânză pecorino și piper proaspăt măcinat. Eu nu m-am putut abtine și am mai pus pe lângă aceste trei ingrediente încă două: ulei de măsline și fulgi de ardei iute.
Delicios e puțin spus. Este o variantă de paste pe care o facem rapid când suntem în criză de timp și destul de înfometați. Chiar și copilul le adoră, doar ca lui îi fac varianta fără ardei iute sau pun, dar foarte puțin.
Ingrediente paste cacio e pepe:
- paste
- pecorino/parmezan
- piper proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- fulgi de ardei iute (opțional)
- Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele, dar mai păstrează o mică parte din apa în care au fiert.
- Adaugă peste paste: ulei de masline, piper și brânza răzuită, amestecă imediat și dacă mai este nevoie adaugă câte un strop din apa în care au fiert pastele ca să faci un sos cremos.
- Se servesc imediat. Adaugă parmezan și fulgi de ardei iute în farfurie peste pastele fierbinți.
Zi faină!
Laura
No Comments