La sfârșitul anului 2019 vin cu o rețetă dulce, guguluf cu portocale și curmale.
Guguluf, bundt cake sau un fel de chec, pufos, dar în același timp ușor umed și aromat cu portocale, scorțișoară și curmale. Am ales o rețetă dulce, simplă, pe care să o pregătim în familie, pentru că zilele acestea au fost despre timp petrecut împreună. Cele două mâini dibace ale fetiței noastre au așteptat cu nerăbdare să fie ajutorul meu în bucătărie și în studioul foto.

Nu o să mă lungesc foarte mult cu vorba și o să trec la subiect, la rețetă 🙂
Ingrediente:
- 350 g curmale fără sâmburi (eu am folosit curmale Sanovita)
- 150 g apă
- 4 ouă
- 1 linguriță lichior de portocale
- 50 g zahăr brut (eu am folosit zahăr Sanovita)
- 100 g ulei
- 125 g suc de portocale
- 10 g praf de copt
- 1/4 linguriță scorțișoară
- 175 g făină
Cum se pregătește:
- Pune curmalele și apa într-o cratiță la foc mic. După ce dă în clocot, oprește focul și lasă-le să se răcească (amestecă din când în când). Când sunt reci ele au absorbit deja toată apa. Acum le poți pune în robot să le faci pastă de curmale.
- Adaugă peste pasta de curmale și amestecă: gălbenușurile, uleiul, sucul de portocale.
- Într-un bol separat bate albușurile spumă cu zahărul și lingurița de lichior de portocale.
- Pune albușul bătut spumă peste compoziția din curmale și amestecă ușor cu o spatulă, de jos în sus.
- Acum adaugă ingredientele uscate: faina, scorțișoara și praful de copt. Amestecă ușor cu spatula, de jos în sus.
- Pune aluatul în forma de guguluf unsă cu ulei și tapetată cu făină (sau în orice altă formă)
- Coace la 185 C ( testează dacă este copt cu o scobitoare, dacă nu mai rămâne aluat pe scobitoare, acesta este copt)
Decorează cu fructe și pudrează cu zahăr sau îmbracă-l în glazură de ciocolată.

Ajutoarele mele în bucătărie, Sanovita si Asevi. Mulțumesc!

xoxo,
Laura
No Comments