Jurnal de Familie

Dalgona Coffee rețeta simplă de cafea cremoasă cu lapte

Dalgona Coffee

De două săptămâni văd pe rețelele de socializare acest trend, toată lumea pregătește această cafea, Dalgona Coffee. Dar ce este? Cea mai scurta descriere ar suna așa, dalgona coffee, o cafea simplă cu lapte, gheață și spumă de ness sau cafea solubilă. Nimic complicat.

Această băutură cu ness îmi aduce aminte de timpurile în care și eu beam ness, frecat bine până își schimba culoarea și mai apoi adăugam apă caldă pentru o cafea spumoasă, delicioasă.

Între timp am renunțat la ea. Avea prea mult zahăr și nu se mai potrivea cu obiceiurile mele. Acum beau cafea fără zahăr, nu concep să pun o linguriță de zahăr în cafea, nici lapte.

Dar dacă tot este la modă, nu fac și eu o cafea Dalgona? Cum să nu.

Dalgona Coffee rețeta simplă de cafea cremoasă cu lapte

Am pus două linguri de cafea solubilă într-un bol, două linguri de zahăr și două linguri de apă și am folosit un mixer normal, de mână ca să obțin o spumă de cafea. În câteva minute și-a schimbat culoarea și a devenit spumă tare, de culoare maro deschis.

Este o băutură rece, deci am simțit că trebuie să o servesc în pahare, nu în căni. Am pus gheață în pahare, am turnat lapte și deasupra am pus din belșug spumă de ness. Mi-a adus aminte putin și de frappe-urile din Grecia, cred că dacă mai avea și o cupă de înghețată acolo eram.

Nu e ceva ce bei în fiecare zi, asta e clar, e un răsfăț.

xoxo,

Laura

Te invit și pe pagina mea de Instagram, Masa In Familie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply