Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Noodles cu legume

Noodles_cu_legume

Noodles sau tăieței din orez cu legume, o masă gata în 15 minute.

Mâncăciosul tot mâncăcios rămâne. Cine este mâncăciosul? Eu, normal 🙂 . De ce?

În timp ce pregăteam o porție mare de noodles cu legume mă gândeam că aș putea manca noodles  zilnic. Sau chiar și de doua ori pe zi. Nu am încercat până acum o astfel de provocare, dar nu mă stârni căci dacă e vorba de aceste minunații din orez chiar că pot. Zău! 🙂

Noodles_cu_legume

Și cred că nici măcar plictiseala nu ar interveni în această provocare. Aș putea să îi combin zilnic cu alte legume. Iată cum, în mintea mea, fac deja o listă cu meniul: noodles cu ardei și ceapă, noodles cu ceapă ardei și broccoli, noodles cu ardei, morcovi și ciuperci, noodles cu praz și măsline, noodles cu dovlecei și ceapă…. și o să mă opresc aici pentru că lista mea poate să fie foarte lungă. Combinând legumele în fel și chip aș putea obține o varietate de rețete. Nu mai vorbesc apoi de arome, de sosuri și condimente, care și ele pot schimba cu totul un preparat.

Un alt avantaj al pastelor din orez este acela ca se fac foarte rapid. 5-7 minute ținuți în apa fierbinte și sunt gata să îi folosești în orice salată sau tigaie rapidă cu legume, carne sau brânzeturi.

Noodles cu legume

Noodles_cu_legume

În această rețetă de noodles m-am oprit la o combinație care mie mi-a plăcut foarte tare. Legume crocante, rumenite foarte puțin în tigaie că să-și păstreze proprietățile și vitaminele. Am folosit legume care dau dulceață oricărui preparat: ardei capia, ceapă și morcovi. Am avut nevoie de 5 minute să le curăț și să le tai fâșii lungi și de alte 5 minute să le trag la tigaie cu un strop de ulei, sare, oțet de orez și sos de soia ca să obțin un gust perfect.

Între timp tăiețeii de orez au stat într-o bol cu apa fierbinte, bol pe care l-am acoperit cu un capac. Când legumele au fost gata am adăugat și pastele și așa am terminat o masă delicioasă în mai putin de 15 minute.

Noodles_cu_legume

 

Cum sa nu iubești un așa preparat când faci economie de timp?

Noodles cu legume

Ingredients

 • 125 g noodles (paste de orez)
 • 1 ceapa
 • 1 ardei roșu
 • 1 morcov
 • 30 ml ulei
 • 1 linguriță oțet de orez
 • 1 linguriță sos de soia
 • sare
 • semințe de susan

Instructions

1

Pune o cratiță cu apă la încălzit și când apa a ajuns la punctul de fierbere pune-o peste tăiețeii de orez pe care i-ai pus într-un bol. Acoperă bolul cu un capac și lasă-i în apă aproximativ 5-7 minute (gustă-i ca să vezi dacă s-au înmuiat). Pune-i într-o sită și scurge apa în care au stat.

2

Curăță legumele și taie-le fâșii: ceapa ardeiul și morcovul. Pune-le într-o tigaie cu uleiul și lasă-le la foc potrivit câteva minute (eu nu le-am lăsat mai mult de 5 minute, am dorit să obțin legume crocante). Adaugă sarea, oțetul de orez, sosul de soia și tăiețeii de orez. Amestecă ușor preparatul și servește-l imediat. Poți adăuga direct în farfurie și câteva semințe de susan.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  20 de rețete super rapide și simple (gata cât ai zice "Mami, mi-e foa...") • Natalia Dabija
  April 10, 2020 at 9:04 am

  […] minute (îi acoperi cu apă fierbinte și aștepti). Le pui pe toate împreună și masa e gata. Aici e […]

 • Leave a Reply