Gustari

Mini cornuri cu branza

Mini cornuri cu brânză

Nu am mai facut cornuri cu branza de ceva vreme. Mi-am adus aminte de reteta de cornuri cu branza pe care o faceam, doar ca acum i-am adus cateva mici modificari.

Am framantat aluatul cu drojdie uscata, punand toate ingredientele in mixer. Deci am scurtat putin drumul pana la un aluat bun dospit pentru cornuri. Au iesit la fel de bune, moi, pufoase si cu greu te abtii sa nu mananci tot bolul cu mini cornuri sarate.

Mini cornuri cu branza

Mini cornuri cu brânză

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 ml lapte
  • 75 ml ulei
  • 4-5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • faina pentru blatul de lucru (aproximativ 2 linguri)
  • Umplutura: 200 g branza telemea, 1 ou
  • 1 ou pentru uns cornurile
  1. Pune in bolul mixerului faina, sarea, zaharul si drojdia uscata.
  2. Incalzeste laptele si uleiul.
  3. Adauga ingredientele lichide peste cele uscate si mixeaza aluatul cateva minute la viteza mica.
  4. Lasa aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
  5. Amesteca branza sfaramata cu ou.
  6. Imparte aluatul dospit in 4 bucati si modeleaza-le sub forma de bile. Fiecare bila de aluat intinde-o cu sucitorul in forma de cerc, aluatul sa ramana gros de aproximativ 1 cm. Taie aluatul in felii asemanatoare cu feliile de pizza. Adauga pe fiecare bucata de aluat o lingurita din umplutura de branza si ruleaza mici cornuri.
  7. Unge-le cu ou batut, iar dupa ce mai stau 5 minute la temperatura camerei in tava, pe hartie de copt, le coci la 200 C pana se rumenesc.

Gustarea din timpul saptamanii este gata.

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply