Gustari

Biscuiți cu brânză sărată

biscuiti-cu-branza-sarata

Cum a fost în prima zi de școală

Plecăm din casa grăbiți ca să nu întârziem chiar așa din prima zi. Ghiozdanul, florile și o sacoșă mare cu rechizite. E bine, nu am uitat nimic. Facem câteva poze copilului, așa cum e mai nou “tradiția” 🙂 . Amintiri din prima prima zi de școală, deh. O întreb cum se simte. Zâmbește și începe să facă glumițe cu căpitani care salută în semn că au înțeles ce au de făcut și totul este sub control.
Școala nu este departe și ajungem foarte repede. Intrăm în curtea școlii și vedem că toată lumea este deja acolo. Normal, nu stau așa aproape de școală 🙂 .
Mă uit la cei mici cum aleargă veseli printre părinți. Cei mai norocoși dintre ei își reîntâlnesc colegii de la grădinița, iar ceilalți se uită în jurul lor și își caută prieteni noi de joacă.
“Oare cum o să fie la școală?” mă întreb eu, căci copilul pare mai relaxat decât mine.
Pare doar căci emoțiile o copleșesc și pe ea puțin mai târziu. Când se vede în bancă izbucnește în plâns. Cu toții încercăm să o liniștim și după multe promisiuni reușim.
O să fie bine, îmi zic și plec spre casă hotărâtă să-i pregătesc o surpriză. Una culinară, desigur. Ceva sărat, așa cum ii place ei, o gustare, ceva ce ar putea să-și ia și la pachet a doua zi la școală.

Biscuiți sărați cu brânză

biscuiti-cu-branza-sarata

Oare câte ore mai am până când o să ma duc să o iau de la școală? Ufff… mai sunt 2 ore.

Printre cratițe, treabă și emoții, a zburat timpul. S-a terminat prima zi de școală. Ne îmbrățișăm, așa cum o făceam de fiecare dată când o luam de la grădiniță și o întreb:

“Cum a fost ziua ta?”

“👍”,  îmi arată ea semnul cu care mă asigură de obicei că totul este bine.

Terminăm ziua printre povesti de la școală și biscuiți mâncați cu mare plăcere.

Prima zi de școală? A fost cu multe emoții, a fost bine!

biscuiti-cu-branza-sarata

Să-ți spun acum câteva lucruri și despre acești biscuiți sărați

  • sunt niște biscuiți pufoși.
  • poți folosi brânză sărată, telemea sau orice alt tip de brânză. Eu am folosit trei tipuri de brânză rătăcite prin frigider.
  • poți întinde foia de aluat atât cât îți dorești ca să obții biscuiți plați sau puțin mai înalți.
  • sunt minunați pentru un mic dejun rapid lângă o cafea sau pentru gustarea de la școală a copilului.
  • pot fi o variantă bună pentru o întâlnire cu prietenii lângă o bere, doua…
  • îi poți folosi ca bază pentru mini tartine. Îi ungi cu crema de brânză și le pui deasupra  câte o jumătate de roșie cherry

Biscuiti_cu_branza

 

Biscuiți cu brânză sărată

Ingredients

  • 400 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 115 g unt (rece)
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte (rece)
  • 125 g brânză sărată
  • PENTRU DECOR 1 ou, parmezan sau mac

Instructions

1

Pune toate ingredientele uscate în bolul robotului de bucătărie: făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul. (Pentru a face aluatul rapid îți recomand să folosești un robot de bucătărie, dar el se poate face la fel de ușor și fără acest aparat)

2

Adaugă untul rece, tăiat cubulețe și amestecă până obții un aluat sfărâmicios. (Dacă nu folosești un robot, amesteci rapid untul în făină cu ajutorul mâinilor)

3

Peste aluatul sfărâmicios pune restul ingredientelor și amestecă-le. biscuiti cu branza sarata

4

Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină. Grosimea aluatului o decizi tu. Dar ține cont ca biscuiții vor mai crește la copt.

5

Taie aluatul cu o formă de biscuiți și pune-i pe hârtie de copt într-o tavă.biscuiti cu branza sarata

6

Unge-i cu ou bine bătut și presară pe ei parmezan sau mac.

7

Coace-i la 200 C până când se rumenesc.

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Cristian
    October 3, 2019 at 3:56 am

    Buna ziua. As vrea sa va intreb la un cuptor electric se coc cu ventilatie sau fara si cam cate minute? Eu i-am tinut 25 minute cu ventilatie si au iesit foarte tari si uscati, sau poate de la faptul ca am mai adaugat faina la aluat? Mie mi-a iesit foarte moale aluatul si nu se putea intinde fara sa mai adaug faina, doar poate trebuia sa il fi turnat ca forme rotunde. Multumesc

    • Reply
      laura
      October 3, 2019 at 5:47 am

      Buna, aluatul trebuie facut rapid si cu unt foarte rece. Este ok ca ati mai adaugat faina, dar aluatul sa nu fie totusi foarte tare. Aluatul trebuie intins mai gros, iar eu folosesc cuptorul fara ventilatie, cu functia de incalzire sus si jos. Incercati si un timp mai mic de coacere. Sper ca data viitoare sa iasa perfecte.

      • Reply
        Andreea
        December 20, 2019 at 10:55 am

        Rețeta e cumva incompleta?!
        Unde este partea cu laptele și brânză??

        • Reply
          laura
          December 20, 2019 at 3:51 pm

          Buna Andreea, la lista de ingrediente gasesti si laptele si branza, iar la partea de preparare le gasesti la punctul 3. Sper ca am inteles la ce te referi. Spor si sarbatori frumoase!

  • Reply
    Andreea
    December 20, 2019 at 5:10 pm

    Da, perfect. Mulțumesc și Sărbători fericite!

  • Reply
    Carmen
    January 12, 2020 at 3:52 pm

    Foarte buna reteta. Cred ca ar fi mers 200g branza dar e ok si asa. Multumesc

  • Reply
    Profesional baker
    October 11, 2020 at 6:31 pm

    Daca framanti aluatul prea mult dezvolta gluten si devine tare. Fiindnun aluat fraged recomadarea e sa il manevrati cat mai putin

  • Leave a Reply