Retete cu Carne

Musaca de cartofi

musaca_de_cartofi

Musaca de cartofi

Reteta de musaca cu piure de cartofi si carne de vita face parte din repertoriul traditional al familiei noastre.

Cu toate ca am mancat de multe ori musaca, nu am incercat decat de curand reteta mamei. Am fost surprinsa sa vad cat de repede se poate face.

Acesta combinatie, nerecomandata in curele de slabire, de carne si cartofi nu ma deranjeaza acum. Ei bine recunosc ca nici nu prepar acest fel de mancare foarte des, deci din cand in cand imi mai permit o mica escapada culinara.

In reteta o sa folosesc carne tocata de vitel deoarece aceasta era si reteta traditionala in familia noastra. Inlocuiam destul de des carnea de porc cu cea de vita. Dar voi puteti sa folositi fie carne de porc, pui sau chiar amestec de carne de porc cu vita.

Musaca de cartofi cu carne

Nu este deloc un preparat gras, piureul de cartofi folosit in reteta absoarbe foarte bine grasimea din carne si in acelasi timp in ofera finetea necesara unei mancari cu gust. Recomand insa portii mici, deoarece este destul de satios. Daca puneti alaturi si cateva muraturi atunci aceasta reteta este numai buna pentru o zi friguroasa de toamna.

Pentru a controla cantitatea consumata o puteti portiona in vase ceramice mici, eu asa am facut. Daca nu, o puteti pune intr-un singur vas ceramic termorezistent mare pe care sa-l puneti in mijocul mesei atunci cand veti servi un pranz delicios in familie.

Portii mici, fara excese.

Musaca de cartofi

Ingredients

  • 500 g carne tocata de vitel ( porc sau amestec de vita si porc)
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel
  • 1.5 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 rosie

Instructions

1

Curatati, spalati si taiati cartofii cat mai marunt si puneti-i la fiert intr-o oala cu apa ( cat sa-i acopere). Cu cat sunt tocati mai marunt sau felii mai subtiri cu atat fierb mai repede.

2

Puneti intr-o tigaie 50 ml ulei si ceapa curatata si tocata marunt. O lasati la foc mediu pana devine sticloasa si se inmoaie dupa care adaugati carnea tocata si amestecati. Le mai lasati pe foc pana cand carnea este facuta( Ca sa verificati carnea, gustati-o. Cel mai bun 'timer' este gustul). Asezonati cu boia sare si piper si adaugati si patrunjelul tocat marunt.

3

Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa si pastrati-o ca vom mai adauga din ea in piure. Cu un tel special pentru zdrobit sau cu o presa, faceti piureul si adaugati sare, 50g unt si 100 ml de lapte. Ne trebuie pentru acest preparat piure de consistenta moale, deci mai adaugati din apa in care au fiert cartofii.

4

Intr-un vas termorezistent (sau in multe mai mici) puneti straturi consecutive de carne si piure. Incepeti cu carne si terminati tot cu ea. Se adauga deasupra felii de rosii.

5

Puneti vasul la cuptor pana cand ultimul strat de carne capata o mica crusta. Preparatul nu trebuie sa stea foarte mult timp la cuptor deoarece toate ingredientele sunt deja gatite. musaca musaca

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply