Dulciuri

Mini pavlova

mini pavlova

 Pavlova sau mini pavlova, cu cremă ușoară cu mascarpone și fructe care vin să completeze gustul dulce, mini pavlova cu zmeură.

Un desert cu care îi poți surprinde pe cei dragi de sărbători. Faci bezelele cu 1-2 zile înainte, poate chiar și siropul din fructe, iar în ziua în care servești desertul faci repede crema și asamblezi aceste mini pavlova delicioase. Nu o face cu mult timp înainte ca să nu fie nevoie să pui la rece desertul, bezeaua trebuie să rămână crocantă la exterior.

Mini pavlova

pavlova cu mascarpone

Bezele:

 • 150 g albuș (aproximativ 4 ouă)
 • 225 g zahăr (cântărești albușul și adaugi zahăr în proporție de 1,5)
 • o lingură zeamă de lămâie

Crema:

Sirop fructe:

 • 150 g zmeură (proaspătă sau de la congelator)
 • 50 g zahăr

Fructe pentru decor și gust: zmeură (sau orice alte fructe îți dorești)

pavlova cu zmeura

Cum se pregătește pavlova:

 1. Bate foarte bine albușul de ou cu zahărul și zeama de lămâie.  Trebuie să ai rabdare ca albușul să se întărească bine, să nu curgă din bol dacă îl întorci, și să stea bățos.
 2. Pune pe o tavă pe hârtie de copt câte o lingură mare de albuș bătut și dă-i o formă rotundă cu un mic gol în interior, acolo o să pui la final crema și fructele.
 3. Pune tava la cuptor, 100 C cu ventillație, timp de aproximativ 90 minute. Bezelele se vor întări la exterior. Lasă-le să se răcească complet în cuptor cu ușa ușor deschisă. Timpul de coacere poate să difere puțin în funcție de cuptor și de dimensiunea bezelelor. Eu am făcut din această cantitate 6 mini pavlova.
 4. Crema: pune ingredientele pentru cremă (smântâna și brânza mascarpone trebuie să fie reci, din frigider) în bolul mixerului și bate-le până se întărește ușor crema. Nu exagera cu mixarea cremei, dacă treci de un anumit punct frișca se poate tăia, așa că stai cu ochii pe ea și când începe să se întărească te oprești.
 5. Sosul: pune fructele cu zahărul într-o oală, la foc mic, câteva clocote până se îngroașă foarte puțin. Se mai îngroașă și după ce se răcește. Trece sosul printr-o sită ca să îndepărtezi semintele.
 6. Montarea desertului: pune cremă pe fiecare bezea, fructe și sos deasupra.

Sfat: bate crema și montează pavlova chiar atunci când urmează să servești desertul. Crema se face cu ingredientele reci, din frigider. Poți folosi ce fructe îți dorești, recomand să fie ușor acrișoare ca să completeze gustul dulce al bezelor.

mini pavlova cu zmeura

Sărbători frumoase!

Laura

pavlova reteta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply