Gustari

Mini pancakes, mic dejun cu avocado și ou

Mini pancakes, mic dejun cu avocado și ou

Atunci când fac un mic dejun cu pancakes dulci nu obișnuiesc să pun zahăr în compoziție. Poate doar foarte puțină miere și apoi adaug ceva dulce peste ele, fructe, dulceață sau sirop. Dacă faci pancakes sau clătitele americane fără zahăr le poți pune foarte ușor și într-un mic dejun sărat.

Un mic dejun sărat cu mini pancakes, avocado, ou ochi și fantomele de brânză. Iar dacă cel mic acceptă poate presari deaupra și pătrunjel. Mic dejun pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Nu uita să stropești totul cu zeamă de lămâie, avocado și oul sunt buni prieteni cu lămâia. Iar dacă farfuria aceasta este puntru un adult poate adaugi și niște fulgi de ardei iute.

Mini pancakes cu avocado și ou

Mini pancakes, mic dejun cu avocado și ou

Ingrediente 2 porții:

 • Mini pancakes: 1 ou, 15 ml ulei, 35 g iaurt grecesc, un praf de sare, 1/2 linguriță praf de copt, 40 g de făină (mai mult sau mai putin cu 5-10 g, în funcție de dimensiunea oului și de consistența iaurtului, aluatul trebuie să nu fie foarte moale, să curgă, dar nu ușor)
 • 1 avocado
 • 50 -100 g Fantomele de brânză Delaco Junior
 • 2 ouă
 • 1/2 lingură ulei
 • pătrunjel, zeamă de lămâie
Mini pancakes fantomele branza
 1. Pune toate ingredientele pentru mini pancakes într-un bol. Adaugă mai întâi ingredientele lichide și amestecă-le cu telul. Apoi ingredientele uscate.
 2. Unge o tigaie cu o picătură de ulei și pune-o la foc mic spre potrivit.
 3. Cu o linguriță pune aluatul în tigaie. Câte o jumătate de linguriță de aluat pentru niște clătite mici. Când acestea au mici bule de aer deasupra le poți întoarce.
 4. Pune cele două ouă într-o tigaie încinsă în care pui un strop de ulei și apă. Pune un capac deasupra, așa se vor face la abur. Le poți face moi sau nu.
 5. Montează farfuria: mini pancakes, cuburi de avocado stropite cu zeamă de lămâie și sare, fantomele de brânză și oul stropit și el cu zeamă de lămâie. Presară patrunjel deasupra și opțional fulgi de ardei iute.
mic dejun cu avocado și ou

Să începem ziua bine!

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply