Gustari/ Patiserie

Trigoane cu brânză telemea în foi de plăcintă

Trigoane cu branza

Acum câteva zile vă întrebam pe Instagram ce ați alege între o plăcintă cu brânză sărată și una cu brânză dulce. Câstigătoare a fost varianta sărată. Și eu le prefer tot pe cele cu brânză sărată. Așa că mi-am propus să fac o rețetă super ușoară de placinte cu brânză telemea. Trigoane cu brânză telemea în foi de plăcintă.

Simplu, cu putine ingrediente, doar 4 la numar și super delicios. Da, am zis ca ai nevoie de patru ingrediente: foi de plăcintă, ulei sau unt topit, brânză telemea și ouă. Foile de plăcintă se ung cu ulei sau unt topit și apoi le umplem cu amestecul de brânză sărată și ouă. Formăm trigoane pe care le coacem câteva minute la 200 C, cât să se rumenească. Atât de simplu de făcut este această gustare.

Trigoane cu brânză telemea în foi de plăcintă

Trigoane cu branza telemea

Ingrediente:

Trigoane cu branza telemea Delaco

Cum se fac trigoanele cu brânză telemea:

  1. Dezgheață foile de plăcintă.
  2. Amestecă brânza telemea mărunțită cu oul.
  3. Întinde pe blatul de lucru o foaie de plăcintă și unge-o cu ulei sau unt topit. Nu foarte mult, ca să nu iasă niște plăcinte îmbibate în ulei. Pune a doua foaie de plăcintă deasupra și unge iar cu ulei.
  4. Taie foile de plăcintă unse cu ulei, pe lung în 4 fâșii egale.
  5. Pune câte o lingură din amestecul de brânză la capătul fiecărei fâșii și împachetează plăcintele în formă de triunghi până când se termină fâșia de aluat.
  6. Așază trigoanele în tavă pe hârtie de copt, unge placintele cu foarte puțin ulei sau ou. Pune tava la cuptor, la 200 C până se rumenesc.

Easy snack 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply