O gustare crocanta si sanatoasa: fasole verde la cuptor
Cui nu-i plac gustarile? Cred ca nu exista multe persoane care sa spuna ‘nu’ unei gustari. Fie ca o servim in fata unui film sau la o intalnire cu prietenii, ea este binevenita.
Gustarea – acel ceva care ne leaga si ne ademeneste sa discutam, sa ne simtim bine, care nu lasa burtica goala atunci cand avem un ‘five o’clock meeting’ cu cei cei dragi.
Pastai de fasole verde gratinate
Imi place sa gasesc retete noi pe care sa le fac acasa si sa inlocuiesc acele snackuri mai putin sanatoase.
Asa am ajuns la varianta de sticksuri din fasole verde aromate cu parmezan. Cateva pastai crude mari, pe care mi-am dorit sa le fac la cuptor ca pe niste sticksuri crocante. Asa ca le-am gratinat cu un amestec de parmezan si crackersi (sau pesmet), bineinteles dupa ce le-am dat printr-un amestec de ou si foarte putin ulei (asta ca sa aiba de ce sa se lipeasca acest amestec). Ca sa fie crocante, le-am pus intr-o tava pe hartie de copt si… hop! cu ele in cuptor.
Nu le-am lasat singure in farfurie, ci le-am asortat cu un sos din smantana si mustar, sosul preferat al copilului. Cum il fac? Simplu: 1 parte mustar, 3 parti smantana, sare, zeama de lamaie dupa gust si un strop de ulei de masline pentru o aroma usoara. Facem destul de des acest sos alaturi de legume si carne la cuptor sau gratar. Deci mai tot timpul cand preparatul necesita un sos lejer si racoritor.
Am trecut meniul prin filtrul micului meu critic culinar si am primit verdictul: ” Hai, pune-le pe site”. Si asta am facut 🙂 .
Fasole verde la cuptor
Ingredients
- 500 g fasole verde pastai
- 20 g parmezan
- 40 g crakers maruntiti sau pesmet
- 1 ou
- 1 lingura ulei
- sare dupa gust
- SOS: 1 lingurita de mustar, 3-4 lingurite de smantana, 1 lingurita de ulei de masline, sare si zeama de lamaie dupa gust.
Instructions
Incepe prin a rupe coditele de fasole verde, spal-o si lasa-o sa se usuce.
Bate oul bine, sareaza-l si amesteca-l cu uleiul.
Amesteca parmezanul ras cu crakersii maruntiti sau pesmetul.
Da fiecare pastaie mai intai prin ou si apoi prin amestecul de parmezan.
Aseaza-le pe o hartie de copt, fara se se suprapuna, si da tava la cuptor, la 180 C, pana se rumenesc.
SOSUL: amesteca ingredientele si sosul este gata.
Notes
Serveste-o imediat ce a fost scoasa din cuptor.
No Comments