Mamaliga cremoasa cu unt, branza telemea de oaie, ou ochi si rosii cherry coapte.
Gustul de mamaliga, unt, ou fiert si branza este unul al copilariei. Dar trebuie sa spun ca rosiile cherry facute acum la cuptor cu foarte putina sare si ulei de masline schimba cu totul gustul preparatului pe care il stiam din copilarie. Este o combinatie delicioasa cu care am convins copilul sa manance iar mamaliga.
Mie imi place sa amestec toate branzeturile, untul in mamaliga imediat ce s-a fiert, iar apoi sa pun deasupra doar oul si legumele.
De ce ai nevoie (pentru doua portii mici):
- 300 ml apa
- 60 g malai
- un praf de sare
- 30 g unt
- 75 g branza telemea (eu am folosit telemea de oaie Delaco)
- 15-20 rosii cherry, sare, 1 lingura ulei de masline
- 2 oua, 1 lingura ulei
Pune apa la fiert si adauga un strop de sare (nu foarte multa daca branza este foarte sarata). Cand apa fierbe presara in ploaie malaiul si amesteca cu un tel. Lasa mamaliga sa fiarba la foc mic 5-10 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj).
Pune intr-o tava rosiile cherry cu foarte putin ulei si sare. Da tava la cuptor pana cand se rumenesc putin.
Cand mamaliga este fiarta adauga untul, branza maruntita si amesteca.
Prajeste ouale in foarte putin ulei.
Monteaza pe farfurie: mamaliga, rosiile coapte, oul ochi si mai presara la final foarte putina branza telemea.
La masa!
[AD]
No Comments