Legume și orez pentru masa de prânz – Salată de Orez cu Broccoli!
Ma uit puțin în urmă, în copilăria mea, și îmi aduc aminte ca nici nu voiam sa aud de orez.
“Orez? NU, nu, nu.”
La un moment dat a intervenit schimbarea și am început să îndrăgesc orezul cu legume făcut de mama. O simplă rețetă cu multe legume și mai putin orez, date la cuptor, mi-a schimbat părerea. Aș putea spune că legumele au salvat orezul :).
Acum pregătesc orezul în mai multe moduri și toate îmi plac la fel de mult. Salatele cu orez au trecut în topul preferințelor mele. Sunt foarte ușor de pregătit și nu au instrucțiuni stricte, adică poți să folosești legumele pe care le mai ai prin frigider. În plus, se servesc calde sau reci, au același gust minunat.
Salată de orez cu broccoli
Salată de Orez cu Broccoli
Ingredients
- 100 g orez cu bob lung
- broccoli (câteva buchețele)
- 1 ceapă verde
- 3-4 ridichi
- câteva fire de pătrunjel
- sare, piper, zeamă de lămâie și ulei de măsline
Instructions
Pune orezul la fiert într-o oală cu apa (multă apa, ca să aibă loc sa fiarbă fără să se lipească boabele intre ele, adaugă-l când apa clocotește). După ce a fiert (al dente, nu fiert excesiv - gustă-l ca să îți dai seama dacă este gata) lasă-l la scurs într-o strecurătoare.
Separat, într-o altă oală, fierbe buchețelele de broccoli, câteva clocote.
Toaca ceapa verde și ridichile. Pune într-un bol orezul, broccoli, ceapa și ridichile. Asezonează salata cu sare, piper, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Deasupra presară pătrunjelul tocat grosier.
Notes
Poți servi salata caldă, imediat ce ai fiert orezul și broccoli, sau rece.
No Comments