Gustari

Covrigei cu cașcaval

covrigei cu cascaval

Ceva de ronțăit, ceva crocant, ceva rapid de făcut acasă sau covrigei cu cașcaval. Nu știu care este relația voastră cu gustările, dar la noi in familie ele sunt foarte apreciate. Pe lângă fructe acești mici covrigei crocanți pot fi gustarea perfectă.

covrigei caascaval

Covrigei cu cascaval

Ingrediente:

  • 375 g făină
  • 165 g apă călduță
  • 4 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 45 g ulei
  • 100 g cașcaval, eu am folosit cașcaval Delaco Junior
  • Mai ai nevoie de :1/2 lingură ulei și folie alimentară
  • Dacă aluatul este prea tare și nu se poate frământa mai adaugă 1-2 linguri apă.
covrigei crocanti
  1. Pune într-un bol drojdia, zahărul, 1-2 linguri faină și toarnă puțin din apa călduță. Amestecă și lasă amestecul acesta lichid să crească puțin (aproximativ 5 minute).
  2. După acest timp adaugă restul de apă, sarea, uleiul, faina și amestecă. Adaugă și cașcavalul. Frământă apoi aluatul pe blatul pudrat cu făină sau uns cu puțin ulei, timp de 5 minute, până devine elastic.
  3. Dă-i aluatului o formă dreptunghiulară, plată. Pune-l apoi pe o folie alimentară unsă cu ulei și acoperă-l tot cu o folie alimentara unsă cu ulei. Lasă-l la dospit 1 oră.
  4. Cu un cuțit foarte ascuțit taie bastonașe subțiri din aluat, apoi întinde acele bastonașe de la mijloc spre exterior până le faci de grosimea dorită. Taie-le atât cât vrei și formează covrigei de dimensiune dorită. Eu i-am făcut mici. Cu cât sunt mai subțiri cu atât ies mai crocanți. Cât timp coci covrigeii, ține restul aluatului învelit cu folie.
  5. Pune covrigeii în tavă, pe hârtie de copt și coace-i la 200 C până se rumenesc (aproximativ 14-15 minute, dar acest timp poate să difere de la cuptor la cuptor sau de cât de mari sunt covrigeii și de cât de crocanți vrei să fie.
covrigei

weekend fain,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply