Gustari

Grisine crocante făcute în casă

grisine crocante facute in casa

Ne plac gustările, cam așa stă situația la noi acasă. De cele mai multe ori gustările sunt fructele de sezon, dar pe lângă acestea din când în când încerc să pregătesc snack-uri faine și gustoase. Iată cum au aparut la noi la masă aceste grisine crocante făcute în casă.

Îmi place să le pregătesc pentru că sunt destul de simplu de făcut. Iar atunci când nu sunt simple gustări le folosim lângă creme din legume, hummus și salate, în loc de pâine. Sau pot fi perfecte pe un platou de brânzeturi și fructe atunci când ai musafiri într-o zi de weekend și vrei să servești ceva lângă paharul de vin rosu. 🙂

Grisine crocante făcute în casă

Ingrediente:

 • 375 g făină
 • 165 g apă călduță
 • 4 g drojdie uscată
 • 1 linguriță zahăr
 • 1 linguriță sare
 • 45 g ulei
 • Mai ai nevoie de :1/2 lingură ulei, 1 lingură griș

Sfat: Dacă aluatul este prea tare și nu se poate frământa mai adaugă 1-2 linguri apă.

Cum se fac grisinele:

 1. Pune într-un bol drojdia, zahărul, 1-2 linguri faină și toarnă puțin din apa călduță. Amestecă și lasă amestecul acesta lichid să crească puțin (aproximativ 5 minute).
 2. După acest timp adaugă restul de apă, sarea, uleiul, faina și începe să amesteci. Frământă apoi aluatul pe blatul pudrat cu făină sau uns cu puțin ulei, timp de 5 minute, până devine elastic.
 3. Dă-i aluatului o formă dreptunghiulară (dimensiuni aproximative 10x 20 cm, înălțime aluat 0,5-1 cm). Pune-l apoi pe o folie alimentară unsă cu ulei și acoperă-l tot cu o folie alimentara unsă cu ulei. Lasă-l la dospit 1 oră.
 4. Cu un cuțit foarte ascuțit taie bastonașe subțiri din aluat, da-le prin gris (sau nu, acest pas este opțional), apoi întinde acele bastonașe de la mijloc spre exterior până le faci de lungimea și grosimea dorită. Cu cât sunt mai subțiri cu atât ies mai crocante).
 5. Pune grisinele în tavă, pe hârtie de copt și coace-le la 200 C, până se rumenesc (eu le-am copt timp de 14-15 minute, dar acest timp poate sa difere de la cuptor la cuptor sau de cât de groase le faci și cât de crocante le vrei).

Sfat: cât timp coci grisinele, tine restul aluatului învelit cu folie.

Spor și voie bună în bucătărie, căci poftă avem 🙂

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply