Luna aceasta mi-am propus să vin cu cât mai multe idei de preparate pentru masa de Crăciun sau Anul Nou. Chiar dacă anul acesta a fost dificil asta nu înseamnă că nu o să avem o masă festivă în familie. Și ce aperitive putem să facem rapid, dar de efect? Propun câteva aperitive din brânză – biluțe de brânză învelite în crustă de condimente sau nuci.
Amestecul pentru aceste biluțe este făcut din trei tipuri de brânză: cremă de brânză, brânză cedar și parmezan. Eu am folosit cremă de brânză cu verdeață și ca să mai condimentez puțin amestecul am pus piper și un strop de ulei de măsline. Pentru crustă am folosit câteva ingrediente pe care noi le îndrăgim și le avem tot timpul în casă: caju, merișoare și pătrunjel.
Aperitive din brânză
Ingrediente pentru 10 biluțe de brânză:
- 75 g cremă de brânză cu verdeață
- 50 g brânză cedar, eu am folosit branza Cheddar Delaco
- 25 g parmezan
- 1 lingură ulei de măsline
- piper
- pentru crustă: pătrunjel, merișoare, caju
Cum se fac aperitivele din brânză:
- Rade brânza cedar și parmezanul. Amestecă brânza rasă cu crema de brânză, uleiul și piperul.
- Formează bile mici de brânză, din câte o linguriță din acest amestec.
- Toacă mărunt: pătrunjelul, merișoarele și alunele caju.
- Dă bilele de brânză prin pătrunjel, caju sau merișoare până formează o crustă frumoasă.
- Servește aperitivele din brânză lângă legume, crackers sau pâine, alune și fructe uscate.
No Comments