Iata cum pastrez eu maslinele mai mult timp in frigider
Omul cat traieste incearca si invata. Ei asa am facut si eu cand am aflat ca pot pastra maslinele mai mult timp in frigider. Am aflat reteta si am incercat-o.
Ori de cate ori cumparam masline si le tineam mai mult timp in frigider, nu mai eram la fel de incantata sa le mananc. Nici eu si nici restul familiei. Ajungeam invariabil la acelasi rezultat: adica sa le aruncam. Nu mai aveau acelasi gust iar de estetica nici nu mai vorbesc.
De curand am aflat de la prietena mea acesta modalitate de a pastra maslinele mai mult timp in frigider. Am testat-o si eu m-am declarat foarte multumita. Eeiii… si cum as putea sa o pastrez doar pentru mine? Evident ca vreau sa o impartasesc cu voi.
Masline aromate cu un strop de lamaie si unul de usturoi
Am cumparat mai multe feluri de masline, le-am pus intr-un borcan impreuna cu cateva felii de lamaie si cativa catei de usturoi. Peste ele am turnat ulei de floarea soarelui. Am pus borcanul in frigider si intr-o zi sau doua, au imprumutat deja o aroma subtila de lamaie si usturoi. In plus daca maslinele cumparate sunt mai sarate, ele se desareaza usor si in felul acesta devin numai bune de mancat .
Puteti desigur sa le mai adaugati si alte condimente cum ar fi cimbrul sau ardeiul iute.
Sunt perfecte pentru salate sau chiar alaturi de aperitive fel de fel. In plus puteti folosi si uleiul deja aromat ca dressing in diverse salate.
Recomandarea mea este sa nu cumparati totusi o cantitate foarte mare de masline si sa pregatiti aceasta reteta pentru cantitati mici. Improspatati uleiul ramas si condimentele dupa ce ati terminat prima sau a doua tura de masline astfel pastrate.
Adio risipa de alimente!
No Comments