Eclere aperitiv cu mozzarella, choux-uri aperitiv sau o rețetă de gogoși mici, pufoase cu mozzarella, nici nu știu exact cum să le numesc.
Folosesc aluatul clasic de eclere și adaug în el multă mozzarella. Coc apoi choux-uri mici și pufoase bune pentru aperitive sau pentru un snack de duminica lângă un pahar de vin roșu.
Noi asta am făcut duminica trecută. Am copt câteva aperitive pufoase și am profitat de o zi liberă petrecută alături de cei dragi, în familie.
Aceste mini gogoși au fost parte din peisajul de aperitive de duminică alături de alte brânzeturi, nuci și fructe.

Eclere aperitiv cu mozzarella
Ingrediente:
- 250 ml apă
- 75 ml ulei
- 1/2 linguriță sare
- piper
- 160 g făină
- 4 ouă
- 175 g mozzarella, eu am folosit mozzarella gourmet Delaco
- 1 lingură parmezan ras

Modalitate de preparare
- Pune într-o oală apa, uleiul, sarea și pune oala pe foc. Când apa dă în clocot adaugă toată faina deodată și amestecă cu o lingură de lemn până aluatul devine omogen. Mai amestecă și lasă oala pe foc 1-2 minute.
- Lasă aluatul să se răcească. Când acesta este aproape rece pune-l într-un castron și adaugă câte un ou și amestecă cu mixerul cu paletele pentru aluat. Când oul este perfect încorporat în aluat adaugă următorul ou.
- Condimentează cu piper și adaugă mozzarella rasă.
- Cu o lingură sau un poș pune mici grămăjoare de aluat în tavă pe hârtie de copt. Lasă spațiu între ele. Presară parmezan ras deasupra.
- Coace choux urile la 210 C timp de 10-12 minute și apoi încă 10 -15 minute la 190 C, până se rumenesc (foarte important este să nu deschizi cuptorul în primele 10-15 minute).

xoxo,
Laura
No Comments