Gustari

Bruschette cu rosii si mozzarella

bruschette_cu_rosii

Bruschette cu rosii sau bruschette cu salata caprese.

Vreme de vacanta, soare, caldura, mancare usoara si rapida. Aceasta a fost deviza acestei veri. Si vedeta a fost rosia, in toate combinatiile si formele posibile :)).  De departe varianta cea mai apreciata a fost rosia cherry. Mici, dulci, gustoase dar mai ales proaspat culese din tufele plantate de bunica. Copilul facea ture cu galetusa sa culeaga aceste legume pline de savoare. De cele mai multe ori se oprea si le manca direct acolo, la fata locului. Bucuria mea crestea de fiecare data cand o vedeam.

O gustare usoara de seara care imbina foarte bine bruschettele cu salata caprese.

O seara obisnuita in aceasta vara la casa noastra de vacanta din judetul Arges. Pofta de mancare a aparut pe seara cand ne-am mai racorit. Ce sa fie oare ? Am combinat bruschettele cu salata caprese si am obtinut o cina usoara. Usor de facut dar si usoara pentru stomacelele infometate.

Bruschette cu rosii cherry si mozzarella

bruschette_cu_rosii

Aceste bruschette cu rosii ies forte bune daca :

  • folositi ulei de masline de buna calitate.
  • folositi rosii cherry in sezon. Nu se compara gustul celor pe care le-am folosit vara aceasta cu cele pe care le gasim de obicei in supermarket in sezonul rece.

Pentru ca fructele si legumele de sezon sunt cele mai bune si pentru ca sezonul rosiilor inca nu este incheiat, hai sa mai profitam de ele acum. Noi asta o sa facem, cu siguranta.

Nu o sa dau cantitati exacte, reteta este foarte simpla. Amestecati rosiile cu mozzarella taiate dupa bunul plac si condimentati cu sare, cimbru si un strop de ulei de masline. Le adaugati pe felii de paine prajita si le mancati imediat ce sunt gata.

Reteta aceasta poate fi facuta chiar si de un copil …. o joaca deci 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply