Zilele acestea au fost destul de aglomerate, chiar dacă am stat în casă. Am gătit mai mult, nu cantitativ, doar de mai multe ori. Am făcut lecții cu Bi și am încercat să ne obișnuim cu lucrul de acasă.
Astăzi ne pregătim de weekend cu un preparat dulce. Cea mai simplă prăjitură cu cremă. Ruladă cu cremă de brânză.
Eu fac ruladă atunci când nu vreau să mă complic prea mult în bucătărie. În cinci minute fac pandișpanul și în 15 minute este gata de de scos din cuptor.
Se poate face un pandișpan simplu, dar de data aceasta l-am făcut cu cacao. M-am gândit că o să contrasteze frumos cu gustul cremei de brânză. Mai ales că i-am pus și câteva arome potrivite: lichior de portocale, coajă și zeamă de lămâie.
Un deliciu!
Desert rapid cu cremă de brânză

Ruladă cu blat de cacao și cremă de brânză
Ingrediente:
Pentru pandișpanul cu cacao:
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 30 ml ulei
- 15 g cacao
- 35 g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
Pentru crema de brânză:
- 100 g unt nesărat
- 125 g cremă de brânză (eu am folosit cremă de brânză GRACE Delaco)
- 50 g zahăr pudră
- 1 linguriță lichior de portocale
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- coajă rasă de lămâie

Cum se face pandișpanul de cacao:
- Separă ouăle. Bate albușurile spumă cu ajutorul mixerului, adaugă treptat zahărul. Când albușurile se întăresc poți adăuga gălbenușurile și uleiul. Amestecă ușor compoziția.
- Pune ingredientele uscate într-un bol: faină, cacao, praf de copt.
- Adaugă ingredientele uscate peste ouă și amestecă foarte ușor cu o spatulă, de jos în sus.
- Întinde aluatul obținut într-o tavă, pe hârtie de copt (grosime aproximativ 1 cm).
- Dă tava la cuptor la 185 C, timp de 13-15 minute.
- După ce ai scos pandișpanul din cuptor, lasă-l 5 minute să se răcorească. Desprinde-l de pe hârtia de copt. Apoi îl lași pe aceeași hârtie de copt și îl rulezi cât este încă cald, cu tot cu hârtia de copt.
- Lasă pandișpanul rulat până se răcește complet.
Cum se face crema de brânză:
- Pune într-un bol untul (la temperatura camerei) și zahărul pudră. Amestecă bine cu mixerul. Când untul devine cremos, adaugă crema de brânză și amestecă iar. La sfârșit pune zeama de lămâie, lichiorul de portocale și coaja de lămâie rasă.
Cum se face rulada cu crema de brânză:
- Când pandișpanul s-a răcit poți să-l desfaci și să ungi toată suprafața cu cremă. Rulează (de data aceasta fără hârtie de copt 🙂 ) și desertul este gata.

xoxo,
Din bucătăria Masainfamilie.ro

No Comments