Lasagna, nu cred că mai are nevoie de nicio prezentare. Combinația perfectă între paste și carne o găsești în această rețetă. Lasagna cu carne și mozzarella.
Eu am simplificat mult rețeta și am înlocuit sosul bechamel cu mozzarella. Așadar, am pregătit rapid un sos din carne, am cumpărat foi de lasagna și mozzarella și le-am așezat în straturi. Am început cu un strat subțire de carne, paste, carne, mozzarella și tot așa până când am terminat ingredientele. Am rumenit lasagna la cuptor și am devorat câte o porție imediat ce a fost gata.

Lasagna cu carne
Ingrediente: (pentru 4 porții mari sau 6 mici)
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper, condimente uscate (cimbru, oregano sau rozmarin)
- 200 ml suc de roșii
- 2 linguri bulion sau ketchup
- 10 foi lasagna
- 300 g mozzarella (eu am folosit mozzarella Delaco)

Cum se face lasgna:
- Începi cu sosul pentru lasagna. Curăță ceapa și morcovul. Taie ceapa mărunt și dă morcovul pe răzătoare.
- Pune într-o tigaie uleiul și legumele. Lasă-le să se călească câteva minute. Adaugă carnea tocată și amestecă din când în când.
- Când carnea își schimbă culoarea și este ușor rumenită, adaugă condimentele, sosul de roșii și ketchupul. Lasă sosul la foc mic și amestecă din când în când, până când se evaporă apa și carnea este gătită.
- Urmează să pui ingredientele în tava în care o să coci lasagna (eu am folosit o tava de 15 x 25 cm). Unge tava cu ulei și așează straturi succesive de foi de lasagna, carne și mozzarella. Eu am avut 4 straturi de foi, patru de carne și două de mozzarella. Încheie cu stratul de carne și mozzarella.
- Pune lasagna la cuptor, la 200 C, aproximativ 25 minute.

No Comments