Dulciuri

Prajitura cu crema de branza si gem

Prajitura cu crema de branza si gemPrajitura cu crema de branza si gem

Iti plac deserturile cu crema de branza? Dar cu blat rapid din biscuiti? Ei bine, chiar asta am facut eu aici. O prajitura cu crema de branza si gem de coacaze. O prajitura pe care o poti taia in forma de batoane si sa o servesti alaturi de o cafea buna sau pentru dulcele din pachetelul de scoala.

Este un fel de cheesecake bars, nu foarte aerat. Este densa si usor umeda, aromata cu lamaie si gem de coacaze. Gemul se poate inlocui si cu fructe proaspete pe care le dai prin faina inainte sa le pui peste stratul de crema de branza.

cheesecake bars

Ingrediente:

  • 150 g biscuiti biscoff
  • 50 g unt topit
  • 320 g crema de branza Delaco
  • 75 g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 50 g faina
  • 1 lingura gem de coacaze (sau alt fel de gem)
  1.  Marunteste biscuitii intr-un robot de bucatarie si adauga untul topit peste ei. Pune acest amestec în forma de tort sau de prajitura si aplatizeaza-l. Eu am folosit o forma patrata cu latura de 20 cm.
  2. Intr-un bol mixeaza crema de branza si zaharul. Adauga lamaia, coaja si cele 2 linguri de zeama si amesteca iar. Apoi pune cate un ou și mixeaza usor compozitia. La sfarsit adauga faina.
  3. Toarna compozita cu branza peste biscuiti. Adauga din loc in loc cate un varf de lingurita de gem si cu varful linguritei amesteca-l foarte putin in compozitia de branza.
  4. Coace prajitura la 180 C, aproximativ 35 minute. Las-o sa se raceasca inainte sa o tai in forma dorita.

xoxo,

Laura

[AD]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply