Gata in 30 minute/ Gustari

Ciuperci, ouă și emmentaler, mic dejun sau gustare

ciuperci oua emmentaler mic dejun sau gustare

Sau poate chiar un prânz ușor. Și spun asta pentru că noi astăzi la prânz chiar asta am mâncat. Ciuperci, ouă, emmentaler care se topește și îmbracă toate legumele, salată verde deasupra și câteva felii de pâine.

Ador combinațiile de legume și brânzeturi, ador mâncărurile pe care le faci în maxim 15 minute, într-o singură cratiță. Nu ai nevoie de multe minute să tragi la tigaie câteva legume, așa nu-si pierd din fermitate, iar ouăle sunt gata în 3-5 minute, timp în care se topește și brânza emmentaler.

Nu uita cratița pe foc, 1-2 minute vor face diferența între ouă moi sau tari. Asta am pățit și eu astăzi, până când am aranjat set-up-ul pentru fotografii am lasat mâncarea pe foc și preparatul meu a avut ouă cu galbenuș tare. Data viitoare o să fiu atentă. 🙂 Promit! In rest preparatul a ieșit așa cum mi-am imaginat, delicios, aromat, cheesy.

Ciuperci, ouă și emmentaler

ciuperci oua emmentaler

Ingrediente:

  • 200 -250 g ciuperci
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei mic roșu
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper, condimente uscate iuți (opțional)
  • 2 ouă
  • 75 g emmentaler Delaco
  • verdeață (pătrunjel, salată verde, valeriană)
  1. Pune într-o tigaie în uleiul încins legumele tăiate bucăți mari. Asezonează cu sare, piper și condimente și sotează-le câteva minute.
  2. Fă două mici gropițe printre legume și pune ouăle. Pe lângă ouă și peste legume presară cuburi mici de brânză emmentaler. Acoperă tigaia cu un capac și dă focul la minim. În aproximativ 2-3 minute verifică să vezi dacă ouăle sunt gătite așa cum îți dorești.
  3. Când sunt gata ouăle presară deasupra verdeața, câteva picături de zeamă de lămâie și fulgi de ardei iute. Una, două felii de pâine langă și vă puteți așeza la masă.
mic dejun cu ciuperci oua emmentaler

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply