Salveaza legumele si branzeturile ramase in frigider si pregateste rapid o tarta. Nu uita sa pui deasupra mozzarella gourmet Delaco
Ingrediente ALUAT :
- 175 g faina
- 75 g unt
- 5-6 linguri apa rece
Ingrediente Umplutura:
- 3 dovlecei/zucchini
- 100 g bacon
- 6-7 rosii uscate
- 1 lingura ulei
- 3-4 oua
- 200 ml smantana pentru gatit
- condimente
- 200 g mozzarella gourmet Delaco
Amesteca (cu mana sau in robotul de bucatarie pentru cateva secunde) untul rece taiat cuburi cu faina si un praf de sare pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga treptat apa rece si amesteca rapid. Nu framanta aluatul. Pune aluatul in folie alimentara pentru 30-60 minute minute la rece.
Intre timp, soteaza cateva minute zucchini taiati cuburi. Foloseste foarte putin ulei. Adauga rosiile uscate taiate marunt si baconul taiat si el bucati.Lasa acest amestec sa se raceasca.
Intinde aluatul si asaza-l bine in tava, inteapa-l cu o furculita din loc in loc. Pune hartie de copt deasupra si boabe de fasole. Da tava la cuptor pentru 10-15 minute la 190 °C. Indeparteaza apoi boabele si mai coace tarta inca 5 minute.
Bate bine ouale, adaugă smantana si condimentele.
Pune in forma de tarta legumele si apoi toarna deasupra amestecul de smantana si ou. Presara peste mozzarella rasa.
Coace tarta la 190°C pana se rumeneste.
No Comments