Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Paste cu ciuperci și usturoi

paste-cu-ciuperci-si-usturoi

“Mama lasă-mă să te ajut. Ce ai de făcut? Pai scrie ….”

Da, Bi mă ajută săptămâna aceasta cu tot ce am de făcut. Chiar și când vine vorba de blog, social media, rețete și poze. Păi nu e mult mai ușor să-ți țină cineva blenda în timp ce tu apeși liniștit pe declanșatorul aparatului de fotografiat? Cum să nu.

I-am spus că mă ajuta doar prezenta ei și a rămas uimită.

“Cum vine asta? ”

“Păi tu ești inspirația mea în fiecare zi. Când mă gândesc la ce rețete să mai fac mă gândesc la tine și la preferințele tale. Când scriu pe blog mă gândesc la ce ai spus tu în anumite momente. Și ce să mai vorbesc de faptul că tu ești criticul meu numărul unu, tu îmi dai “voie” să public o rețetă sau nu: ‘Da e bună, poți să o pui pe site’ ”

Vorbim de inspirație, de copii, de rețete, nu avem cum să nu vorbim de paste, nu-i așa?

Paste cu ciuperci și usturoi

paste-cu-ciuperci-si-usturoi

Cred ca toți copiii mănâncă paste. Și Bi nu face excepție. Așa că paste o să facem și astăzi. Unele cu ciuperci ca tot au mai rămas câteva de la supa cremă de ciuperci făcută săptămâna aceasta.

Nu vreau să mă complic cu sosuri de smântână sau suc de roșii. Vreau să fie cât mai simple: paste, ciuperci, usturoi și câteva fire de pătrunjel. Am ales paste integrale fusilli, dar orice fel de paste e la fel de bun. Ciupercile tăiate destul de mari, le-am sotat în foarte puțin ulei, până s-au rumenit ușor. Asezonate cu usturoi și pătrunjel proaspăt ca să îi dau puțină vitalitate preparatului. Pastele fierte al dente, puse peste ciuperci și amestecate ușor înainte să le iau de pe foc.

Rezultatul?

“Yummyy, paste din acestea o să vreau și la cină”

 

Paste cu ciuperci și usturoi

Ingredients

  • 500 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare și piper
  • câteva fire de pătrunjel
  • 150 g paste fusilli (eu am folosit paste integrale)
  • Opțional: 5 g unt sau o lingură ulei de măsline

Instructions

1

Pune pastele la fiert într-o oala cu apă care clocotește.

2

Taie ciupercile julien și pune-le într-o cratiță împreună cu uleiul, sarea și piperul. Lasă-le pe foc până se evaporă toată apa din ele (căci ele vor lăsa ceva apă) și se rumenesc ușor. Pune usturoiul tăiat mărunt.

3

Scurge pastele. Păstrează puțin din apa în care au fiert. Adaugă pastele peste ciuperci.

4

Pune peste paste și ciuperci puțin din apa în care au fiert pastele, nu foarte mult, atât cât este necesar pentru ca pastele să nu fie foarte uscate.

5

Ia pastele de pe foc și adaugă pătrunjelul tocat mare.

6

Pentru un plus de savoare la sfârșit mai poți adăuga un cub mic de unt sau o lingură de ulei de măsline.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply