Ceva dulce? Rapid? Fără coacere?
Da, se poate! Doar că aș mai adăuga și mențiunea ‘delicios’. Eu, dar mai mult copilul care se aude strigând: “Dar este foarte bun”
Cheesecake-ul fără coacere este cea mai la îndemână rețetă dulce dacă vrei să faci ceva rapid și să nu pierzi multe ore în bucătărie. Câteva ingrediente simple, câteva minute să le pui în borcane mici sau pahare și câteva ore de stat la rece. Musai trebuie să ai răbdare să stea câteva ore la frigider, dar merită așteptarea.
Cheesecake fără coacere cu zmeură
Ce-mi place la acest desert?
- pe lângă faptul că se face repede îmi place foarte mult că-l pot face în porții individuale și astfel servirea desertului se face foarte ușor. Iei rapid un borcănel de desert din frigider și ți-ai potolit pofta de dulce.
- este un desert răcoritor, fresh (cu aromă de fructe, ușor acrișor) și nu foarte dulce (am pus o cantitate destul de mică de zahăr).
- este versatil, poți să-l faci cu mure în loc de zmeură sau căpșune (nu am încercat încă aceste variante, dar ne apropiem de sezonul căpșunelor, deci o să-l pun pe lista mea de to do)
De ce trebuie să ții cont când faci acest desert:
- smântâna pentru frișcă folosită în rețetă trebuie să fie rece de la frigider. Așa o vei bate mult mai ușor. Pune smântâna într-un bol de sticlă și pornește mixerul la viteză mică mai întâi, iar când frișca devine spumoasă adaugă zahărul pudră treptat. Ușor, ușor poți mări viteza mixerului.
- poți folosi fructe proaspete sau congelate. Doar separă fructele de semințe, ca să ai un piure de fructe fin. Dacă folosești mai multe fructe sau fructe foarte zemoase, este posibil ca această cremă de brânză să fie mai lichidă.
- dacă îți place acest desert cu o bază de biscuiți mai mare poți să mărești cantitățile de biscuiți și unt, proporțional.
- montează desertul într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm sau în mai multe borcane sau pahare.
Poftă dulce, poftă de primăvară!
xoxo,
Laura
Cheesecake cu zmeură
Ingredients
- 200 g zmeură congelată
- 2 foi gelatină
- 30 ml apă rece
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 400 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- Bază biscuiți: 120 g biscuiți digestivi, 50 g unt
- Decor: 100 ml smântână pentru frișcă, 30 g zahăr pudră și zmeură proaspătă
Instructions
Pune zmeura în blender și fă-o piure. Pune piureul de zmeură într-o sită și separă pulpa de semințe.
Pune foile de gelatină în apă rece și lasă-le până se înmoaie. Scurge-le și pune-le într-o cratiță mică cu 30 ml de apă rece și încălzește apa până când gelatina se topește (amestecă gelatina în acest timp).
Pune smântâna pentru frișcă într-un castron de sticlă (acesta se curăță mult mai ușor de grăsimi și frișca se va bate bine). Atenție: smântâna pentru frișcă trebuie să fie rece, de la frigider. Pornește mixerul la viteză mică la început, iar după ce smântâna începe să devină spumoasă adaugă treptat zahărul pudră. Mărește ușor, ușor viteza mixerului și bate frișca până devine fermă. Adaugă crema de brânză, gelatina topită și piureul de zmeură. Amestecă-le ușor cu mixerul.
Pentru baza de biscuiți: mărunțește biscuiții cu ajutorul robotului de bucătărie. Adaugă untul topit și încorporează-l în biscuiți.
Pune cheesecake-ul în pahare, borcane mici sau într-o forma de tort. La bază biscuiții, apoi crema de brânză cu zmeură.
Pentru decor bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră (la fel ca la crema de brânză de mai sus). Decorează cheesecakeul cu frișcă și fructe proaspete.
No Comments