Un desert de sărbătoare: Tort de Morcovi – Carrot cake!
Număr zilele până la Sărbătorile de Paști! Și le număr pentru ca mai am foarte puțin timp la dispoziție pentru a stabili meniul. Este foarte clar că această sărbătoare o petrecem în familie, dar ce vom mânca?
Încep lista preparatelor de jos în sus: cu desertul 🙂 . Testez de ceva vreme rețete diverse și una dintre cele mai apreciate de familie și prieteni a fost aceasta. Gata! Am stabilit că desertul nostru de sărbătoare o să fie aromat, ușor și altfel.
Carrot Cake
Ce îl face așa deosebit? Am câteva argumente. În primul rând este un tort aromat, scorțișoara și ghimbirul completează perfect morcovul din blat. Ce îmi mai place la acest tort este faptul ca blatul este dens, ușor umed și nu trebuie însiropat, astfel îl poți tăia destul de repede (când l-am făcut prima data l-am servit la două ore dupa ce l-am terminat). Iar crema de brânză… ei bine, crema de brânza este răcoritoare, fină și se potrivește perfect cu blatul. Eu am aromat-o cu lichior de portocale, dar poți să folosești vanilie, rom sau o altă aromă care îți place.
Chiar dacă acum eu am ales sa nu-l decorez, varianta tortului alb simplu poate fi îmbunătățită. Adaugă-i deasupra flori comestibile sau fructe proaspete și astfel vei obține un tort de sărbătoare minunat.
Tort de Morcovi – Carrot Cake
Desert avem, pot trece acum la următorul punct de pe listă 🙂
Tort de Morcovi - Carrot Cake
Ingredients
- PENTRU BLAT (3 blaturi cu diametru de 20 cm)
- 5 ouă
- 100 g zahăr brut nerafinat (eu am folosit zahăr Muscovado de la Solaris)
- 200 g zahăr alb
- 180 ml ulei
- 150 g sos de mere (obținut din aproximativ 2 mere)
- 300 g morcovi rași (pe răzătoarea mică)
- un praf de sare
- vanilie
- 1 linguriță ghimbir pudră
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu (și o linguriță de zeamă de lămâie)
- 2 lingurițe praf de copt
- 400 g faină
- CREMĂ:
- 150 g unt 85% grăsime (la temperatura camerei)
- 250 g zahăr pudră (îl puteți face voi în casă)
- 400 g cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia)
- 15 ml lichior de portocale
Instructions
Începi cu pregătirea ingredientelor pentru blaturi. Curăță, spală și dă pe răzătoarea mică morcovii. Curăță, spală și toacă bucăți merele, pune-le la foc mic până devin moi și după ce se răcesc mixează-le (și măsoară cantitatea specificată în rețetă).
Într-un bol mixează ouăle. Adaugă treptat zahărul brut și zaharul alb și mixează-le până amestecul devine spumos. Apoi adaugă treptat uleiul, în timp ce mixerul este pornit.
Adaugă sarea, vanilia, ghimbirul, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu dizolvat în zeama de lămâie.
Peste acest amestec poți sa pui sosul de mere și morcovii. Încorporează-le ușor cu o spatulă.
Ultimele ingrediente adăugate sunt cele uscate: faina și praful de copt. Amestecăm compoziția ușor până se omogenizează.
Toarnă acest aluat în 3 forme de tort (de 20 cm) unse cu ulei (eu am pus și hârtie de copt în partea de jos a formei) și pune-le în cuptorul încins la 175 C, timp de 30-35 minute (încearcă-le cu o scobitoare, pe ea nu trebuie sa mai rămână aluat).
Lasă blaturile să se răcească și în acest timp poți să faci crema.
Pune într-un bol untul (la temperatura camerei), zahărul pudră și mixează-le ușor. Adaugă crema de brânză și continuă să le amesteci până obții o cremă fină. La sfârșit adaugă lichiorul de portocale.
Atunci când blaturile sunt reci, montează tortul. Îl poți decora cu fructe proaspete sau flori comestibile.
2 Comments
Daniela
March 30, 2018 at 1:02 pmArata intr-un mare fel 🙂 ❤️Iti vine sa savurezi poza 😁E musai sa incerc si eu sa fac.Nu m-am incumetat pana acum 🙂
Laura
March 30, 2018 at 1:42 pmIți mulțumesc, Daniela! Merită încercat. 😘😘