Uncategorized

Brioșe din aluat de pâine

Chifle Briose

Brioșe sau chifle? Și brioșe pentru că le-am copt într-o tavă de brioșe și am adăugat brânzeturi, dar și chifle pentru că aluatul este unul dospit, cel mai simplu aluat de pâine sau chifle. Deci, brioșe din aluat de pâine.

Am început cu aluatul simplu pe care l-am dospit 1-2 ore, nu a fost foarte cald în bucătărie. Făină, apă, drojdie uscată, un strop de zahăr, sare și o lingură sau două de ulei. Am frământat timp de 10 minute aluatul. O să fiu sinceră și o să vă spun că nu am frământat la mână aluatul, ci la mixer. Dar dacă nu ai un mixer care să facă asta îl poți frământa și cu mâna.

După ce aluatul a crescut l-am pus pe blatul de bucătărie pudrat cu făină și am adăugat brânza proaspătă tocată bucăți. Am amestecat aluatul cu brânza și l-am împărțit în 12 bucăți pe care le-am pus în forma de brioșe. După alte 30 minute am copt chiflele în cuptorul bine încins la 210-230 C (eu am setat și funcția ventilație) până au devenit rumene.

Brioșe din aluat de pâine

Chifle cu branza

Ingrediente:

 • 500 g făină
 • 1 linguriță sare
 • 1 linguriță zahăr
 • 2 linguri ulei
 • 1 linguriță drojdie uscată
 • 350 g apă calduță
 • 150 g brânză albă Delaco Junior 
 1. Pune în apa călduță drojdia și zahărul. Amestecă și lasă-l timp de 10 minute.
 2. Adaugă în bolul mixerului făina, sarea și amestecul de apă cu drojdie. Frământă timp de 10 minute. Pune și cele două linguri de ulei în timp ce aluatul se frământă.
 3. Acoperă bolul în care ai pus aluatul cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie. Lasă-l până își dublează volumul.
 4. Pune aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină și amestecă brânza tocată bucăți mici în aluat. Împarte aluatul în 12 părți egale și modeleză chiflele. Pune-le în tava de briose unsă cu unt sau ulei. Lasă chiflele să dospească încă 30 minute, unge-le cu unt topit sau ou și coace-le în cuptorul bine încins la 210-230 C. După ce se rumenesc răcește chiflele pe raftul de răcire.
Briose din aluat de paine

No Comments

Leave a Reply