Aluaturi/Paine/ Gustari

Covrigi cu cașcaval

covrigi cascaval

Ador zilele cu miros de aluat proaspat copt în casă. Iar copilul meu adoră gustările sărate. Am combinat cele două preferințe și am făcut covrigi cu cașcaval.😍

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 10 g unt pentru împachetat aluatul
  • 150 g cașcaval Delaco junior
covrigi cu cascaval
  1. Cerne făina și pune-o în bolul mixerului împreună cu sarea, zahărul, drojdia uscată.
  2. Încălzește laptele împreună cu cele 75 g unt. Laptele să fie călduț și untul topit.
  3. Adaugă peste ingredientele uscate laptele și untul și mixează până când aluatul devine neted și nelipicios.
  4. Lasă aluatul la dospit într-un bol acoperit cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie pană își dublează volumul.
  5. Întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime si unge-o cu unt topit sau la temperatura camerei (cele 10 g) și presară cașcaval ras.
  6. Împachetează aluatul. Mai întâi în două și apoi iar în două. Lasă aluatul la frigider pe o farfurie încă 30 minute.
  7. După ce aluatul a stat la rece întinde-l iar. Unge cu unt și presară cașcaval ras. Taie fâșii late de 2,5 cm și apoi fiecare fâșie mai taie-o în două pe lungime, după care răsucești/împletești aceste două fâșii. Formează un covrig cu această fâșie împletită.
  8. Pune covrigii pe hârtie de copt, în tavă. Unge-i cu ou bătut. Se coc la 190 C până se rumenesc ușor.

Zi faina! 🤗😘

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply