Ador zilele cu miros de aluat proaspat copt în casă. Iar copilul meu adoră gustările sărate. Am combinat cele două preferințe și am făcut covrigi cu cașcaval.😍
Ingrediente:
- 450 g făină
- 5 g drojdie uscată
- 300 ml lapte
- 75 g unt
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 10 g unt pentru împachetat aluatul
- 150 g cașcaval Delaco junior

- Cerne făina și pune-o în bolul mixerului împreună cu sarea, zahărul, drojdia uscată.
- Încălzește laptele împreună cu cele 75 g unt. Laptele să fie călduț și untul topit.
- Adaugă peste ingredientele uscate laptele și untul și mixează până când aluatul devine neted și nelipicios.
- Lasă aluatul la dospit într-un bol acoperit cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie pană își dublează volumul.
- Întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime si unge-o cu unt topit sau la temperatura camerei (cele 10 g) și presară cașcaval ras.
- Împachetează aluatul. Mai întâi în două și apoi iar în două. Lasă aluatul la frigider pe o farfurie încă 30 minute.
- După ce aluatul a stat la rece întinde-l iar. Unge cu unt și presară cașcaval ras. Taie fâșii late de 2,5 cm și apoi fiecare fâșie mai taie-o în două pe lungime, după care răsucești/împletești aceste două fâșii. Formează un covrig cu această fâșie împletită.
- Pune covrigii pe hârtie de copt, în tavă. Unge-i cu ou bătut. Se coc la 190 C până se rumenesc ușor.
Zi faina! 🤗😘
No Comments