Tagliatele cu ton si smantana
Atunci cand vine vorba de paste la noi in casa, exista intotdeauna un conflict in ceea ce priveste combinatiile pentru sos. De ce? Pentru ca unul vrea sosul rosu, altul sosul alb si de cele mai multe ori ajungem sa le combinam si sa facem sos roze, impacand astfel toate gusturile.
Si totusi, din cand in cand, ma ridic si eu cu pretentii ca as vrea un sos alb (caci eu sunt vinovata pentru aceasta preferinta) si atunci aud un “ Fie, cum vrei tu, noi mancam orice!” .
Si astfel lucrurile functioneaza. Cand unul cand celalat mai lasa de la el si face cate un compromis, chiar daca are alte preferinte culinare. Dar asa este frumos, nu? Invatam astfel sa fim fericiti in familie, bucurandu-ne unul pe celalalt. Detaliile mici fac diferenta 🙂
Dar sa revin la povestea mea cu paste. Saptamana trecuta intr-una dintre zile, nu aveam deloc inspiratie si nici chef sa gatim. Este foarte adevarat ca nu tot timpul am energia necesara pentru a sta in bucatarie, si in acele momente facem repede niste paste. Iar pentru ca de data aceasta aveam si o conserva de ton la indemana am zis sa profitam si sa le pregatim cat mai simplu cu putinta: cu ton si smantana.
Paste avem tot timpul in casa, fie ca sunt paste scurte sau de tip spaghete sau tagliatele. Nu mai va spun ca si aici gusturile noastre sunt impartite. Dar pentru ca astazi am fost castigatoare, am ales si tipul de paste folosit si anume tagliatelle.
Simplu, si pe gustul tuturor pana la urma: paste cu sos alb si ton
In cateva minute eram deja la masa, savuram fiecare portia lui alaturi de un pahar de vin bun. Voie buna si mancare pe masura in mijlocul saptamanii.
Tagliatelle cu ton si smantana
Ingredients
- 200 g tagliatelle
- 1 cutie ton
- 100 ml smantana de gatit
- 15 ml ulei
- 10 g unt
- 2 catei de usturoi
- cateva fire de patrunjel
- 1/2 lamaie
- sare si piper dupa gust
Instructions
Puneti pastele intr-o oala cu apa clocotita si le fierbeti dupa preferinte. Le puteti gusta si le luati de pe foc atunci cand sunt pe gustul vostru. Eu aleg intotdeauna varianta al dente.
Intr-o tigaie puneti uleiul, untul si sotati usturoiul, urmand sa-l scoateti cand acesta se rumeneste usor.
Scurgeti pastele dar mai pastrati din apa in care au fiert aproximativ 100-150 ml pentru a intregi sosul. Opriti focul si le scurgeti exact cand trebuie adaugate in tigaie, asa ca este bine sa va coordonati aceste etape.
Adaugati pastele si smantana in tigaie, imediat dupa ce ati indepartat usturoiul. Completati cu aproximativ 100 ml din apa in care au fiert pastele (astfel pastele nu vor fi uscate si veti crea sosul necesar preparatului).
Le mai lasati pe foc 1-2 minute. Stingeti focul si adaugati patrunjelul, zeama de lamaie si tonul din conserva (bine scurs). Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Notes
Cand pastele au ajuns deja in farfurie, puteti sa le stropiti cu cateva picaturi de ulei de masline.
No Comments