Pizza/Paste/ Retete fara Carne

Pizza rolls – rețetă rulouri de pizza

pizza rolls

Când am văzut noul produs de la Delaco, Mozzarella Rollo, m-am gândit imediat la pizza rolls – rețetă rulouri de pizza cu ulei aromat cu busuioc și usturoi.

Am fost inspirată de câteva ingrediente pe care eu le iubesc: ulei de măsline, busuioc, usturoi, roșii si mozzarella. Am mai avut nevoie de un aluat simplu dospit pentru un deliciu cu mozzarella.

Pizza rolls – rețetă rulouri de pizza

rulouri de pizza

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahar
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei
  • 350 ml apa călduță
  • la nevoie pentru un aluat care să se poată frământa mai adaugă o lingură/două de apă sau făină.

Ingrediente pentru pizza rolls:

  • busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 150 – 200 g roșii cherry
  • 260 g mozzarella (eu am folosit mozzarella rollo Delaco)
pizza rulouri
  1. Pune într-un bol drojdia, zahărul și apa călduță. Amestecă și lasă drojdia să crească timp de 10 minute.
  2. Adaugă făina, uleiul și frământă aluatul cu mixerul timp de 5 minute. Pudrează cu făină aluatul și acoperă bolul cu un prosop de bucătărie. Lasă aluatul la dospit până când își dublează volumul.
  3. Amestecă usturoiul zdrobit cu busuiocul tăiat mărunt și uleiul.
  4. Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină, gros de aproximativ 1,5 -2 cm.
  5. Unge aluatul cu uleiul aromat cu busuioc și usturoi, pune deasupra mozzarella, bucăți de roșii cherry și rulează aluatul. Taie rulouri de aproximativ 3 cm si pune-le pe hârtie de copt cu partea tăiată în sus.
  6. Coace rulourile la 200-210 C, până când se rumenesc frumos. Când le scoți din cuptor le poți unge iar cu ulei aromat.

Rețeta pas cu pas o găsești și pe Instagram -Masa in familie.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply