Când am văzut noul produs de la Delaco, Mozzarella Rollo, m-am gândit imediat la pizza rolls – rețetă rulouri de pizza cu ulei aromat cu busuioc și usturoi.
Am fost inspirată de câteva ingrediente pe care eu le iubesc: ulei de măsline, busuioc, usturoi, roșii si mozzarella. Am mai avut nevoie de un aluat simplu dospit pentru un deliciu cu mozzarella.
Pizza rolls – rețetă rulouri de pizza
Ingrediente aluat:
- 500 g făină
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriță zahar
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei
- 350 ml apa călduță
- la nevoie pentru un aluat care să se poată frământa mai adaugă o lingură/două de apă sau făină.
Ingrediente pentru pizza rolls:
- busuioc
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei
- 150 – 200 g roșii cherry
- 260 g mozzarella (eu am folosit mozzarella rollo Delaco)
- Pune într-un bol drojdia, zahărul și apa călduță. Amestecă și lasă drojdia să crească timp de 10 minute.
- Adaugă făina, uleiul și frământă aluatul cu mixerul timp de 5 minute. Pudrează cu făină aluatul și acoperă bolul cu un prosop de bucătărie. Lasă aluatul la dospit până când își dublează volumul.
- Amestecă usturoiul zdrobit cu busuiocul tăiat mărunt și uleiul.
- Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină, gros de aproximativ 1,5 -2 cm.
- Unge aluatul cu uleiul aromat cu busuioc și usturoi, pune deasupra mozzarella, bucăți de roșii cherry și rulează aluatul. Taie rulouri de aproximativ 3 cm si pune-le pe hârtie de copt cu partea tăiată în sus.
- Coace rulourile la 200-210 C, până când se rumenesc frumos. Când le scoți din cuptor le poți unge iar cu ulei aromat.
Rețeta pas cu pas o găsești și pe Instagram -Masa in familie.
xoxo,
Laura
No Comments