Abia ne-am întors din vacanță și după multe mese bogate, nu neapărat cu excese, aveam nevoie de un prânz ușor, o supă cremă de legume.
Aveam in frigider zucchini galbeni și verzi și i-am combinat rapid cu o ceapă și 2 morcovi ca să fac o supă cremă delicioasă. Nu mai trebuie să spun că legumele au fiert rapid și că în maxim 3o minute eram deja așezați la masă.
Nu au lipsit crutoanele și pentru un stop de gust în plus am presărat deasupra și brânză roquefort.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1-2 zuchini (eu am pus jumătate galben, jumătate verde)
- 2 linguri ulei
- câteva fire de mărar și frunze de țelină
- sare, piper, zatar
- 1 ou
- 2 linguri smântână sau iaurt grecesc
Pentru servit:
- crutoane
- brânză roquefort Ile de France
- mărar
Cum se pregătește supa cremă:
- Curăță ceapa și morcovul și taie toate legumele cuburi.
- Pune într-o cratiță la foc mic uleiul și adaugă legumele, verdeața și condimentele. Călește totul pentru 1-2 minute și apoi adaugă apa.
- Când legumele sunt fierte bate un ou cu smântâna și pune acest amestec în supă. Oprește focul și mixează supa cu un mixer vertical.
- Pune în fiecare castron de supă crutoane, brânză roquefort mărunțită, fire de mărar proaspăt și un strop de ulei de măsline. Poate și ceva condimente: zatar sau fulgi de ardei iute.
Zi faină!
Laura
No Comments