Supa crema de legume, mai exact supa crema de radacinoase!
Am fost intrebata de curand de fetita mea: “Mami tu de ce nu mai faci supa crema de legume ca la gradinita?“
Chiar asa. De ce nu am mai facut? Cred ca am uitat 🙂
Supa crema de legume este foarte usor de facut, din ce legume mai ai prin casa, si pe deasupra este si o supa ieftina. Eu am ales sa o fac doar din radacinoase si un ardei gogosar rosu pentru culoare.
Toate legumele proaspete dau savoarea necesara si ne fac sa ne mai dorim inca o portie. Hai sa profitam de aceasta toamna si sa savuram supe creme de legume in toate variantele. Esti liber sa adaugi exact legumele pe care le doresti si cu siguranta nu vei gresi.
Supa crema de legume poate sa fie:
- Solutia la indemana in perioada de post
- Un preparat pentru toate varstele chiar si pentru bebelusi daca ai grija sa o faci din alimentele deja introduse in diversificare
- O reteta pentru dieta, daca alegi legumele potrivite pentru regimul tau
Hai sa ne incalzim cu o supa crema de legume intr-o zi friguroasa de toamna.
Nu uita crutoanele.
Supa crema de legume
Ingredients
- 3 cepe mari
- 3 morcovi mari
- 4-5 cartofi medii
- 1/2 radacina telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- frunze telina
- frunze patrunjel
- 1 ardei gogosar
- 30 ml ulei
- sare dupa gust
- 1/2 lingurita turmeric (optional)
Instructions
Curatati si spalati legumele.
Taiati ceapa, morcovul, cartoful si telina in cuburi si puneti-le la fiert intr-o oala cu apa ( aproximativ 2.5 l apa).
Adaugati si celelalte legume dar taiate in jumatate, si frunzele de telina si patrunjel intregi.
Puneti uleiul, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba totul la foc mic, pana se patrund bine legumele. In timpul fierberii apa poate sa mai scada asa ca puteti sa mai adaugti apa fierbinte ca sa obtine o supa crema de consistenta dorita.
Dupa ce legumele sunt fierte indepartati radacina de patrunjel si pastarnac (deoarece pot fi atoase) indepartati coaja gogosarului si frunzele de telina si patrunjel.
Acum puteti sa pasati restul legumelor cu un blender vertical pana obtineti o crema fina.
Asezonati cu sare si turmeric.
No Comments