Gustari

Smoothie cu mere si migdale

smoothie_cu_mere_si_migdale

Mă gândeam în această dimineață la un smoothie și la noi combinații pe care aș vrea să le încerc.

Cred că este momentul să fac ceva cu merele pe care le avem de la noi din grădină.

Știi vorba aceea care spune că un măr pe zi ține doctorul departe? Poate că este așa, poate că nu, dar dacă tot avem o grădină cu meri și pruni de ce să nu profităm de aceste fructe?

Astă toamnă ne-am cocoțat pe cele mai înalte crengi ale pomilor din mica noastră livadă ca să culegem merele galbene și roșii care au stat cel mai aproape de razele soarelui. Îmi aduc aminte și acum că, dacă mușcai dintr-un măr galben, bine copt, îți umplea gura de dulceață. Nu era chiar o dulceața de mere 🙂 , dar erau atât de dulci și aromate încât nu mai trebuia să pui zahăr dacă voiai să faci o prăjitură.

Acum că le avem în cămară, le consumăm zilnic. Un castron de mere la o gustare, o plăcintă cu mere  după rețeta veche a mamei sau, mai nou, un smoothie delicios.

Păi dacă tot avem acum o nouă pasiune, sucurile din fructe, să le facem și cu mere.

Cred că aș putea să le combin cu migdale. Cu migdale si lapte dulce. Iar pentru un strop de savoare, dacă îți place scorțișoara, poți presăra un praf din acest condiment puternic aromat. Merele și scorțișoara fac echipă bună împreună, nu?

 

Smoothie cu mere și migdale

smoothie_cu_mere_si_migdale

Ce conține acest smoothie?

Trei ingrediente: lapte, mere și migdale. Dacă vrei poți înlocui laptele cu unul de migdale, cocos sau orez. Iar dacă îți place scorțișoara, o poți adauga desigur deasupra sau in blender alături de celelalte ingrediente.

De ce mai ai nevoie pentru acest smoothie?

De un blender destul de puternic care să poată face față semințelor de migdale. Pentru blenderul meu G21 Perfect Smoothie Vitality acest smoothie a fost o joacă. De multe ori nici nu îl pornesc la viteza lui maximă, pentru ca nu este nevoie.

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Cum l-am pregătit?

Simplu. Am curățat merele (pentru că am folosit mere roșii și nu am vrut sa coloreze sucul),  le-am tăiat bucăți mari și le-am pus în blender alături de migdale și lapte. Iar mai apoi toata treaba a fost facută de blender.

Noi spunem “DA!” smoothieurilor delicioase din fructe. Dar tu?

Smoothie cu mere si migdale

Ingredients

  • 2 mere
  • 200 ml lapte
  • 30 g migdale
  • 1 linguriță miere (opțional)
  • un praf de scorțișoară (opțional)

Instructions

1

Pune în blender: merele curățate și tăiate, migdalele și laptele. Pornește blenderul si lasă-le până când sucul devine cremos.

2

Adaugă scorțișoară și miere după gust (acest pas este opțional).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply