Placinta clasica cu mere, cu foitaj facut in casa. Este o reteta pe care o poti face cu succes si in zilele de post .
Acelasi foitaj poate fi umplut cu dovleac sau cu branza. Sa le savuram impreuna.
Placinta cu mere
Ingredients
- Aluat 1:
- 9 linguri ulei
- 9 linguri apa carbogazoasa
- un praf de sare
- 12 linguri faina
- Aluat 2:
- 9 linguri ulei
- 9 linguri faina
- Umplutura:
- mere
- zahar
- scortisoara
Instructions
Amesteca toate ingredientele de la Aluat 1 pana formezi o coca pe care o intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru (nu se framanta aluatul).
Amesteca ingredientele de la Aluat 2. Vei obtine o coca sfaramiciosa.
Pune aluatul sfaramicios peste foia intinsa. Ruleaza si pune-l la rece pentru 20-30 minute.
Spala merele si da-le pe razatoarea mare. Scurge-le de zeama amesteca-le cu zahar si scortisoara, dupa gust.
Taie in doua aluatul de placinta (fara sa il desfaci). Intinde-l cu sucutorul pe blatul de lucru pudrat cu faina. Pune prima foie in tava pe hartie de copt, pune merele, apoi a doua foaie.
Pune placinta la cuptor si las-o pana cand se rumeneste usor.
Notes
1 Comment
Smoothie cu mere, migdale si scortisoara
December 11, 2018 at 12:57 pm[…] că le avem în cămară, le consumăm zilnic. Un castron de mere la o gustare, o plăcintă cu mere după rețeta veche a mamei sau, mai nou, un smoothie […]