In weekend am făcut empanadas umplute cu brânză de capră, spanac si cartofi, perfecte pentru o zi liberă petrecută acasă in familie. Au ieșit delicioase si au mers perfect cu un sos de iaurt grecesc cu muștar, un sos fresh, condimentat ușor iute așa cum ne place nouă.
Ingrediente Aluat:
- 250 g făină
- 100 g unt rece
- 1/2 linguriță sare
- 1 ou
- 4-5 linguri apă rece (aproximativ 60 ml)
Ingrediente Umplutura:
- 150 g brânză capră Delaco, 250 g spanac proaspăt, 1 ou și opțional 1 cartof fiert.
- Decor : 1 ou, mix de semințe

Cum sa faci empanadas:
- Pune făina, sarea și untul rece tăiat bucăți în bolul robotului de bucătărie și mixează aproximativ 1 minut până aluatul devine sfărâmicios. Dacă nu ai un robot de bucătărie, poți frământa rapid aluatul cu mâna.
- Adaugă oul și apa (pune apa treptat). Amestecă rapid (nu insista cu frământatul) până obții un aluat dens.
- Adună aluatul și pune-l într-o folie alimentară. Dă-l la rece 60 minute.
- Soteaza spanacul spalat si taiat, in foarte putin ulei. Condimenteaza-l cu zeama de lamaie, sare, piper. Dupa ce se raceste adauga branza maruntita si un ou. Optional poti pune si un cartof fiert, racit si maruntit.
- Pudrează blatul de lucru cu făină și întinde aluatul subtire cu un sucitor. Taie-l cu o formă rotunda și formează discuri mai mici sau mai mari (depinde de cât de mari vrei să fie aceste gustări)
- Pune în mijlocul fiecărui mic disc amestecul de brânză si spanac și îndoaie discurile în jumătate. Apoi cu vârful unei furculițe apasă marginea aluatului ușor până se lipește.
- Pune aceste mici plăcinte cu brânză pe hârtie de copt într-o tavă. Unge-le cu ou și coace-le la 185 C până se rumenesc
Se pot servi cu sos de iaurt. Cum il faci? Amestecă intr-un bol iaurt grecesc, un strop de muștar, zeama de lămâie, sare si ulei de măsline și așa vei obține un sos bun, fresh.
Poftă bună!

No Comments